В Тростянецькому районі будують завод з переробки кукурудзи вартістю 14 млн доларів

В Тростянецькому районі у с. Демківка реалізується масштабний інвестиційний проєкт компанії «Дакса Бунге Україна» по будівництву заводу з переробки кукурудзи на крупу та борошно. Сума інвестицій складає 14 млн дол. У Вінницькій облдержамністрації зазначають, що  будівництво на Вінниччині заводу «Дакса Бунге Україна» сприятиме формуванню конкуренції на ринку та стимулюватиме фермерів до вирощування якісних сортів кукурудзи.

Зазначений проєкт є черговим етапом реалізації стратегії, за якою Вінниччина працює останні роки. Її базовий елемент – формування конкурентного середовища, що стимулюватиме кампанії, які хочуть вести чесний бізнес, інвестувати, створювати робочі місця, опановувати нові ринки збуту.

Владислав Скальський, оглянувши будівельний майданчик, підкреслив: «Це стратегічна інвестиція, яка орієнтована, в першу чергу, на агропромисловий потенціал нашої області. По суті, це одне із найтехнологічніших і найсучасніших виробництв по переробці кукурудзи, яке буде існувати в Європі, плановою потужністю 100 тис тонн кукурудзи на рік. Ми вважаємо,що це буде досить суттєвий європейський гравець з точки зору виробництва».

Голова ОДА додав, що дуже важливим є те, що сільгоспвиробники області не лише вирощують урожай кукурудзи, але можуть бути забезпечені високим ступенем її переробки в інтересах великих гравців на ринку харчових продуктів.

«Тобто це – системна інвестиція, яка не залежить від ситуативних ризиків,- зазначив він .- Орієнтуючись на агропромисловий профіль нашої області, таке підприємство дасть можливість нам  балансувати під час будь-яких криз, оскільки харчова промисловість та переробка є взагалі однією з найстабільніших видів промисловості».

Очільник регіону наголосив, що завершення  комплексу з переробки кукурудзи не випадково планується  у 2020 році до початку збирального сезону. Тобто 440 тис га цьогорічного урожаю цієї культури матимуть потенційний збут для подальшої переробки.

«Наша позиція щодо інвесторів в області залишається чіткою і незмінною: зробити все можливе аби процеси не зупинялися»,- підкреслив Владислав Скальський. Будівництво заводу «Дакса Бунге», яке не припиняється під час карантину, керівник області назвав найкращим доказом того, що можна не втрачати час і кошти, а будувати, забезпечуючи абсолютно безпрецедентні заходи безпеки для збереження здоров’я працівників.

Андрій Запісоцький – директор «Дакса Бунге Україна» запевнив, що за 9 місяців від початку будівництва, а це ІІІ квартал поточного року, завод має дати першу продукцію для тестування основним клієнтам, якими є міжнародні корпорації «Nestlé» «Heineken», «Kellogg's» та інші.

«Наша мета, щоб місцеві фермери отримували зиск від співпраці з нами, а ми могли нарощувати експортний потенціал, - підкреслює Андрій Запісоцький, -  80%  готової продукції ми плануємо  експортувати. При цьому  на експорт йтиме не сировина, а готова продукція. Отже, створення виробництва з доданою вартістю - це завжди вигідний експорт, який надає для економіки валютну виручку».



Переглядів: 5495
Поширень: 5

Останні новини