Безпліддя — трагічна в подружньому житті, складна у медико-соціальному плані проблема та не така вже й рідкісна причина дисгармонії в сім\'ях. Переглядаючи демографічні показники можна сказати, що частота народження в Україні складає 1,27 новонароджених на одну жінку. Ці показники набагато нижчі ніж у країнах Європи. Для прикладу показник у Німеччині (1,37), Швеції (1,75), Великобританії (1,74).

Коли подружні пари мріють про народження дитини роками, порятунком у такій ситуації стає репродуктивна медицина, яка є спасінням для бездітної сім\'ї.

Мережа клінік «Мать и дитя» презентувала у Вінниці соціальний проект «Дитина в кожну родину». Програма передбачає можливість пройти безкоштовне базове обстеження в клініках «Мать и дитя». Спеціалісти запевняють, що майже кожна пара, яка має діагноз безпліддя, здатна народити власну дитину. Це стало можливим завдяки новітнім репродуктивним технологіям.

 Наталія Данкович

- Першій дитині, зачатій за допомогою екстракорпорального запліднення в Україні (ЕКЗ) вже виповнилось 22 роки, - повідомила репродуктолог Наталія Данкович, доктор медичних наук, акушер-гінеколог,генеральний директор мережі клінік «Мать и дитя». - Цю дівчину звати Катерина. Сьогодні неймовірно уявити у яких умовах було проведене перше запліднення.

За допомогою до мережі клінік «Мать и дитя» з Вінниці та Вінницької області звернулося 46 подружніх пар.

Світлана Дудник

- Питання безпліддя для Вінниччини стоїть досить гостро, - розповідає акушер-гінеколог обласного Центр планування сім’ї Світлана Дудник. - Приблизно 15-20% молодих людей не мають можливості завагітніти самостійно. Вінничани маєть можливість звернутися у Вінницький центр планування сім‘ї, який тісно співпрацює із київськими колегами. Ми робимо повне обстеження, готуємо до процедур. Наш центр працює близько шести років. В суміжній праці із київськими колегами із 100 пар, які до нас звернулися по допомогу, дві уже стали батьками, сім пар знаходяться на обстежені, три уже виношують та чекають на появу немовляти.

За словами Наталія Данкович, Всеукраїнський соціальний проект «Дитина в кожну родину» - це унікальна можливість для багатьох подружніх пар пройти безкоштовне якісне обстеження в будь-якій з клінік мережі «Мать и дитя».

Програма експертної діагностики одного дня включає: УЗД органів малого тазу для визначення фолікулярного резерву жінки, спермограму для виявлення чоловічого фактору безпліддя, консультацію гінеколога-репродуктолога з гінекологічним оглядом і постановку діагнозу (при наявності результатів необхідних аналізів).

За роки існування міжнародної мережі клінік «Мать и дитя», до якої входять і київські центри, завдяки роботі досвідчених лікарів та застосуванню сучасних методів лікування безпліддя народилось тисячі малюків. Сьогодні «Мать и дитя» об\'єднує 17 медичних центрів у Росії та Україні. За 2012 рік у мережу клінік «Мать и дитя» звернулося 3 500 пар. За не повний рік, з червня 2012 року по березень 2013 року, у клініці безкоштовно було обстежено 1200 пар пацієнтів із регіонів та проведено 1200 циклів ЕКЗ.



Переглядів: 11361
Поширень: 0