Через море – океан,
В сильний шторм чи ураган
Впевнено вперед прямує,
А на ньому люд мандрує.

Звичайно ж, що усі здогадались, що це корабель! Саме цей вид транспорту із яскравим парусником «Мистецькі вихідні» у суботу 26 липня 2014 року зібрав екіпаж із веселих, допитливих юних вінничан, які люблять пізнавальний відпочинок, адже цього разу в рамках проекту наше місто відзначало День корабликів.

Як вінничани святкували День корабликів

На майдані Незалежності  в рамках проекту «Канікули у місті» своєю виконавчою майстерністю розважали бард Вероніка Остапчук та гурти: «Простые вещи», «Карамель», «Red forest white fox», «Party-Fon». Всі виконавці, без винятку, не залишили байдужими своїх слухачів. Наприклад, гурт «Party-Fon», у яких за плечима участь у міських рок-фестивалях, у відборах до всеукраїнських фестивалів, у своєму виступі поєднав мотиви рок- та поп-музики авторських пісень. Виконавці та музиканти вразили до глибини душі патріотичними піснями «Солдати», «Спогади» (гурт «Party-Fon»), «Не здавайся», «Так надо» (гурт «Простые вещи»).

Як вінничани святкували День корабликів

У мікрорайоні Сабарів відбувся проект «Арт - мозаїка». До дня кораблика на усіх присутніх чекала захоплююча гра «Віражі в океані» з різноманітними тематичними конкурсами: «Змотати канат у бухту», «Вишитий кораблик», «Попутного вітру», «Довести сухогруз», танець «Яблучко». Також усі охочі долучилися до майстер-класу з виготовлення паперових корабликів. Ігрову програму доповнювали виступи вихованців циркової, вокальної студій та дитячого театру пісні «Орфей», що діють на базі Міського клубу.

Як вінничани святкували День корабликів

Бібліотеки-філії Централізованої бібліотечної системи, як завжди перевершили усі сподівання учасників проекту «Мистецькі вихідні». На майданчику біля бібліотеки-філії №11 усім було запропоновано розважальну програму «Лісова галявина». Тут був проведений майстер-клас з тістопластики. Діти і дорослі творчо підійшли до виготовлення грибів, равликів, жучків-сонечок, лісових ягід, сороконіжок та інших мешканців лісової галявини.

Як вінничани святкували День корабликів

А біля Центральної бібліотеки-філії для дітей та юнацтва було презентовано конкурсну програму «На хвилях дитинства». Конкурси та ігри були присвячені тому, що найбільше люблять діти, чого хочуть і про що мріють. Діти складали казкову абетку, пригадували назви улюблених цукерок, створювали сім’ю своєї мрії, уявляли себе в ролі президента та доброї феї, гралися, посміхалися і танцювали разом із танцювальною студією «Zumba».

Як вінничани святкували День корабликів

А ще наші діти мріють про мир і спокій на нашій землі. Вони виготовили багато жовто-блакитних літачків і корабликів, які розмістили на карті України. І всі дружно сказали : «Тримайся, країно! Бо ти в нас єдина!».

Як вінничани святкували День корабликів

«Вінницький узвіз», що розгорнувся біля фонтану «Мушля», презентував творчість вінницьких художників Ірини Кравченко та Анатолія Задворного.

Як вінничани святкували День корабликів

Нагадуємо, що у рамках «Мистецьких вихідних» проходить конкурс на кращу історію про вінницький Смайлик. Кожен може надіслати свою версію появи Смайлика у нашому місті та отримати спеціальний приз від Сергія Кудлаєнка. До 20 серпня надішліть свою історію за адресою [email protected] або віднесіть до однієї з бібліотек-філій міста. Не пропустіть свою можливість!

Як вінничани святкували День корабликів

А цієї  суботи 02.08.2014р. «Мистецькі вихідні» чекають своїх учасників та відвідувачів:

- на майдані Незалежності зі стартом проекту «Джаз-перфоманс» (початок о 18.00 год.). Протягом серпня (кожної суботи) всі охочі зможуть насолодитись музичними джазовими мотивами, що лунатимуть у виконанні міського естрадно-духового оркестру «ВінБенд»;

- мікрорайоні Тяжилів (біля бібліотеки-філії №7) із проектом «Творчий двір» (початок о 19.00 год.);

- мікрорайоні Пирогово (біля відділу КЗ «Вінницький міський клуб») з проектом «Kids art» (початок о 19.00 год.);

А також на майданчиках біля:

Центральної міської бібліотеки, Центральної дитячої бібліотеки, бібліотек-філій №№ 1, 2, 5, 6, 8, 11, 12, 13 (початок о 18.00 год.).

Також щосуботи о 19.00 ми запрошуємо Вас долучитись до пішохідної авторської екскурсії «Вінниця. Плин часу», що бере свій старт на майдані Незалежності о 19.00 год.

Як вінничани святкували День корабликів

До наступної яскравої зустрічі! Чекаємо на вас!



Переглядів: 4392
Поширень: 0