26 січня 1950 року Індію було проголошено Республікою. Відтоді в історії Індійського народу почався радикально новий етап історії.

На честь святкування 65-річчя дружньої Республіки Індії у м. Вінниці проводиться тиждень індійського кіно. Сеанси  проходитимуть у кінозалі «Сансара» при бібліотеці-філії № 2 (Старе місто, вул. Маяковського, 122) з 26 по 30 січня 2015 року о 17 годині.

Програма тижня індійського кіно:

-          26 січня – художній фільм «Ганді».

Сюжет оповідає про діяльність самої відомої людини Індії – Махатми Ганді. Він почав свою діяльність в якості адвоката у Південній Африці і посвятив все своє життя боротьбі за права індійських робочих на волю. Махатма Ганді у своєї діяльності ціною свого здоров’я та життя, керуючись ненасильницькими принципами, вивів народ Індії на шлях до свободи та незалежності.

-          27 січня – художній фільм « Зірочки на землі».

Сюжет: кожна дитина унікальна. Восьмирічний Ішан відрізняється від своїх однолітків і його батькам непросто з цим зміритися. Ішан сильно відстає від своїх однокласників: хлопчик щоразу провалює тести та отримує погані оцінки. Одного разу батьки здаються і віддають його в інтернат для дітей з особливими потребами. Подавлений своїми невдачами та відношенням батьків, Ішан замикається у собі. Його рятівником стає Рам Нікум – новий вчитель малювання, якому вдалося розгледіти в хлопці талановитого художника і зрозуміти причини його невдач.

Фільм стане в нагоді всім без виключення батькам, студентам – психологам та соціальним педагогам та всім, чиє серце відкрито для дітей.

-          29 січня – художній фільм «Джодха та Акбар». Фільм «Джодха і Акбар» - епічна сага і біографічна мелодрама, створена індійськими кінематографістами у 2008 році. Вийшов барвистий, повномасштабний, вивірений історичними фактами проект, який прийде по душі шанувальникам чудового індійського кіно.

Сюжет фільму: ця дивовижна історія кохання сталася у 16 сторіччі між знаменитим мусульманським імператором Індії Джалалуддіном Мохаммадом Акбаром і індускою красунею норовливої і непокірної принцесою Раджпута Джодхой. У ті далекі часи ворожнеча між мусульманами і індуїстами була дуже сильною. Їх шлюб став порятунком від цієї ворожнечі, адже він мав на увазі, перш за все, якийсь політичний союз. Але ніхто навіть і подумати не міг, що їхні стосунки переростуть у велику любов і покладуть край релігійним чварам.

-          30 січня – «Від серця до серця: Індія – Україна» - вечір духовного співу (виконання ведичних мантр та баджанів), присвячений миру та спокою в Україні.

В програмі:

  • Відео-презентація з виконанням матричного співу.
  • Читання індійської поезії.
  • Практика виконання мантр для всіх присутніх.
  • Благодійний ярмарок вегетаріанських страв (всі учасники можуть долучитися).

 -            31 січня – мультфільм для дітей  - початок 12 годині. 

Аналіз  процесу становлення державного суверенітету Індії, та нових форм її відносин із Англією набуває актуальності у світі тих подій, що розгортаються у наш час на карті колишнього СРСР. Сьогодні ми сміливо можемо говорити про те, що навряд чи відносини республік Радянського Союзу з Росією будувалися на принципово іншій основі, аніж взаємини Великої Британії та Індії у рамках Британської імперії. Саме тому, досвід Індії стає для України, яка проголосила свій суверенітет у 1991 році, найбільш значущим та повчальним

(Всі сеанси благодійні – проводиться збір коштів на придбання шахів та шашок для проведення шахово-шашкового чемпіонату 23 лютого у бібліотеці-філії № 2.)



Переглядів: 4717
Поширень: 0