З 17 по 19 червня на базі Вінницького літературно-меморіального музею Михайла Коцюбинського проходитиме майстер-клас «Фізичний тренінг актора». Його проведе актриса, режисер та художниця Анастасія Любченко, яка народилася в Україні і зараз живе в Амстердамі (Нідерланди). Всі бажаючі зможуть послухати лекцію про сучасну театральну систему у Європі. А учасники, які зареєструються, побувають на майстер-класах.

Протягом трьох днів у Вінниці відбуватимуться акторські майстер-класи, які будуть організовані в рамках проектів Міжнародного фестивалю оповідання «Intermezzo» та проекту «Відкритий культурний простір».

Вестиме майстер-клас актриса та режисер Анастасія Любченко. У 2010 році вона створила проект співробітництва між Україною та Нідерландами через культурну діяльність «Mime Wave Ukraine». Цього року до цього проекту долучилася також і Польща. Останні чотири роки Анастасія навчалася в унікальній Театральній Школі в Амстердамі, де отримала можливість стажування в провідних театрів Нідерландів.

17 червня о 19:00 усі бажаючі зможуть послухати лекцію Анастасії Любченко про сучасну театральну систему в Європі, зокрема в Нідерландах та Бельгії. 18-19 червня у другій половині дня проходитимуть заняття для зареєстрованих учасників.

Анастасія Любченко проводитиме майстер-класи для того, щоб ознайомити танцівників, акторів, перформерів та режисерів із підходом перформативного європейського театру, розповість, які саме властивості актора їй цікаві як режисеру. Також тут будуть висвітлені питання щодо організації власного проекту: з чого почати та як планувати час, як взяти ініціативу в свої руки, яким є митець в процесі творення. Майстер-клас включає в себе також активний фізичний та акторський тренінг.

Мета майстер-класу – розвиток себе як перформера на сцені, відчуття себе в просторі та дослідження можливостей власного тіла. Він складатиметься з акторських вправ та імпровізацій. А також – системи View Points: використання тіла як інструмента при акторській грі, створення ситуацій та атмосфери, вплив музики на композицію та стан перформера, натуральність на сцені тощо.

У майстер-класах можуть взяти участь всі, хто цікавиться сучасним європейським фізичним театром. Для реєстрації потрібно надіслати заявку з темою листа «Майстер-клас» на адресу [email protected], вказавши прізвище та ім’я, контактний телефон та написавши кілька речень про себе та мотивацію щодо участі в майстер-класі. На заняттях потрібно мати зручний одяг для тренінгу.

Майстер-клас «Фізичний тренінг актора» організований ГО «Інститут культурного менеджменту» і департаментом культури Вінницької міської ради.

Довідка

Анастасія Любченко народилася в Києві, наразі живе і працює в Амстердамі. У 2007 закінчила Київський естрадно-цирковий коледж, відділення пантоміми. До 2010 року жила та навчалася у Київі в Університеті театру, кіно та телебачення ім. Карпенко-Карого на відділенні режисура анімаційного кіно. У 2014 році закінчила Амстердамську Театральну Школу (Amsterdamse Hogeschool voor de kunsten, de Theaterschool), відділення пантоміми. Під час навчання працювала з європейськими режисерами та пройшла стажування в різних театрах Нідерландів (Orkater, MAAS, NNT, Golden Palace). Мала можливість створити власний стиль: поєднання візуального, абстрактного світу та людини як особистості з її недоліками, емоціями, стосунками, проблемами та радощами.



Переглядів: 11438
Поширень: 0