Новий театральний сезон у Вінницькому академічному обласному театрі ляльок «Золотий ключик» відкрили 19 вересня. У суботу юним глядачам показали виставу «Хоробра Іляна». Близько години актори театру розповідали дітям через ляльок історію про те, як хоробра маленька дівчинка наважилася самотужки врятувати свого брата з полону злої відьми.

- Це румунська казка. Вона доволі повчальна, бо ж допомагає дітям зрозуміти, наскільки важливі родинні стосунки та чисте серце, - каже головний режисер театру ляльок Олександр Свіньїн. – Казка динамічна, захоплююча, не дивно, що у нас повна зала глядачів зібралася.

Як зазначає директор театру Михайло Байдюк, цього сезону насиченим новими виставами буде жовтень. Серед прем’єр на цей місяць заплановані такі спектаклі, як «Коза-Дереза», нова версія «Пригод мисливця Дамая» та «Як козак короля провчив».

- У середньому одна вистава обходиться нам у 15 тисяч гривень, - розповідає Михайло Байдюк. – З огляду на прибуток, який має театр на рік, це чимала сума, але ми все одного намагаємося щороку радувати глядачів новими постановками.

Крім того, дирекція театру зазначила, що, не дивлячись на невеликий прибуток та постійний ріст цін, квитки на вистави у «Золотому ключику», як і раніше, коштуватимуть 20 гривень.

Не залишиться театр і без штатного психолога. Він і надалі буде працювати з дітками перед виставами, щоб налаштувати їх на перегляд, допомогти сконцентрувати увагу на постановці, заспокоїти, якщо буде необхідно. Таку практику не застосовують у жодному іншому театрі України, але Михайло Байдюк певен – без психолога їм не обійтися.

Традиційно продовжують у театрі готуватися і до фестивалів. Так, у планах невдовзі поїхати до Мукачева, на фестиваль музично-драматичних театрів. Відвідають вінницькі актори і Румунію, адже невдовзі «Золотий ключик» відправиться на гастролі у тамтешнє місто Ясси. Михайло Байдюк певен: у новій країні акторів зустрінуть добре, адже їм є що показати.



Переглядів: 3986
Поширень: 0