9 листопада у читальній залі ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва відбувся літературно-мистецький вечір «Квітни, мово, зірницями слова!», присвячений Дню української писемності та мови.

Традиційно День української писемності та мови відзначається і в обласній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва. До цьогорічного свята фахівці книгозбірні підготували книжкові виставки та перегляди літератури.

Так, учасники заходу мали змогу переглянути книжкові виставки, газетні та журнальні публікації: «Минуще все, лиш слово не мине…» та «України пера золоті»,«Процвітай же, мово калинова, і тобі не в’янути в віках» і «Українська література. Творці і твори».

У бібліотеці Тімірязєва відбувся літерарутрно-мистецький вечір до Дня української писемності та мови

Окрім того, присутні заслухали виступи письменників, літературознавців, а також насолодитися декламуванням віршів та звучанням українських народних пісень.

У бібліотеці Тімірязєва відбувся літерарутрно-мистецький вечір до Дня української писемності та мови

Нагадаємо, що 6 листопада 1997 року було видано Указ Президента України № 1241/97 «Про відзначення Дня української писемності та мови». За ініціативи громадських організацій та з урахуванням важливої ролі української мови в консолідації суспільства цим актом встановлено в Україні День української писемності та мови, який відзначається щорічно 9 листопада в день вшанування пам’яті Преподобного Нестора Літописця.

Як ми повідомляли, у вінницьких школах це свято відзначали по-своєму.



Переглядів: 4332
Поширень: 0