«Світоч життя» - під такою назвою з'явилася нова книга. Це інформаційне видання про минуле, сьогодення та майбутнє енергетики Вінниччини. Авторами такої ідеї стали заступник генерального директора НЕК «Укренерго» Юрій Касіч, гендиректор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук та директор учбового центру ПАТ «Вінницяобленерго», заслужений енергетик України Олександр Бірюков. 

За словами Андрія Поліщука, саме Олександру Бірюкову, істинному патріоту галузі та очевидцю багатьох подій, пов’язаних з її історією, а також усім колегам-ветеранам, які винесли на своїх плечах тягар становлення і розвитку електроенергетики, треба дякувати за цю монументальну роботу.

«Знаково, що книга побачила світ у рік 55-літнього ювілею ПЕО «Вінницяобленерго» та 20-ліття ПАТ «Вінницяобленерго», -зазначив генеральний директор ПАТ «Вінницяобленерго» Андрій Поліщук.

У Вінниці з'явилася книга про історію енергетики

Більш детально про роботу над створенням книги розповів директор учбового центру Товариства, а також директор музею історії енергетики Вінниччини Олександр Бірюков.

"Кожний рядок книги — це не вигадана, а хронологічно задокументована, підсилена авторитетними свідченнями та рідкісними фотосвітлинами розповідь про реальні події і конкретні справи енергетиків області: від першої гасової лампи та першого електросвітильника наприкінці XIX століття і до розвиненої енергосистеми Вінниччини, функціонування якої нині здійснює потужне виробниче підприємство ПАТ «Вінницяобленерго». Читаючи сторінку за сторінкою, вдивляючись в архівні та сучасні документи, фотографії, читач зможе порівняти здобутки енергетиків "до" і "після", осягнути всю велич історії галузі, зрозуміти процеси, які призвели до нинішнього її стану. А ще відкриють для себе постаті, завдяки яким енергетика нашого краю є і залишиться ключовою складовою в Об'єднаній енергетичній системі держави," - інформував Олександр Бірюков.

У Вінниці з'явилася книга про історію енергетики

«Світоч життя» вийшла накладом у 400 примірників. Віддрукована книга видавництвом “Консоль”. Редактор видання - журналіст Світлана Кавраська.



Переглядів: 3253
Поширень: 0