12 травня 2016 року у Світлиці вже вдруге відкрилася виставка гончарного мистецтва родини Сергія Миколайовича та Світлани Федорівни Погонців.

В експозиції нинішньої виставки родини Погонців представлено близько 130 керамічних виробів, більшість з них – миски (крищинецькі, в традиції с.Рахни-Лісові та авторські за мотивами подільських розписів з використанням елементів техніки фляндрівка та «пускавки». Красуються також на виставці і інші неперевершені керамічні вироби (глечики, горнята, кухлі, барила, куманці та багато ін.)

Вінничан запрошують відвідати виставку гончарного мистецтва

Доповнюють експозицію картини доньки Людмили – «Огорнуті теплом», «Творчість Слубського» та «Народна іграшка».

Керамічні вироби мистецької родини із славетних Крищинець зачаровують та приваблюють своєю красою і дають нам можливість доторкнутися до української історії, зафіксованої в глині талановитими майстрами.

Вінничан запрошують відвідати виставку гончарного мистецтва

Виставка триватиме до 30 травня.

Для інформації: У 2006 році Вінницьким обласним центром народної творчості був започаткований цикл виставок „Мистецтво однієї родини”. Мета цього проекту – виявляти та пропагувати творчість майстрів, яких об‘єднує не тільки безмежне захоплення однією справою, але й одна родина, що надає їхнім творам неймовірного тепла, краси і світлої енергії.



Переглядів: 3024
Поширень: 0