У Вінницькій обласній універсальній науковій бібліотеці ім. К.А. Тімірязєва розпочалася серія семінарів «Американські центри в Україні: зміцнюємо мережу», яка буде тривати протягом 17-19 травня.

Захід організований Посольством США в Україні за підтримки управління культури і мистецтв обласної державної адміністрації та громадської організації «Асоціація бібліотек Вінниччини».

В семінарі візьмуть участь директори обласних бібліотек України та координатори центрів «Вікно в Америку».

Нагадаємо, що інформаційно-ресурсний центр «Вікно в Америку» у Вінниці функціонує на базі ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва з 2003 року.

В "Тімірязєвці" відкрили "Вікно в Америку"

В заході взяли участь начальник управління культури і мистецтв облдержадміністрації Станіслав Городинський, директор ОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, заслужений працівник культури України Наталія Морозова, аташе з питань бібліотек Посольства США в Україні Валорі Лі, координатор американських центрів Посольства США в Україні Валентина Пашкова, менеджер асоціації «Інформатіо Консорціум» Вікторія Чьочь.

«Суть наших зустрічей – поділитися досвідом та поглибити співпрацю» – зазначила Валорі Лі.

Координатор американських центрів Посольства США в Україні Валентина Пашкова зупинилася на питаннях академічної доброчесності в освіті та суспільстві загалом, як одного з актуальних питань запланованої серії семінарських занять, а також ролі бібліотек і центрів «Вікно в Америку» в проведенні кампанії проти плагіату. «Ми інколи забуваємо, що списування та плагіат – це також напрямки корупції» – сказала вона.

В "Тімірязєвці" відкрили "Вікно в Америку"

Наталія Морозова подякувала інститутам громадянського суспільства за тривалу та сумлінну співпрацю з мережею бібліотек області.



Переглядів: 2897
Поширень: 0