Сьогодні, 24 травня, Вінницька обласна універсальна наукова бібліотека ім. К. А. Тімірязєва спільно з управлінням у справах національностей та релігій облдержадміністрації провела ХІ літературні читання до Дня слов’янської писемності і культури «Під знаком Кирила і Мефодія».

Щороку, 24 травня, усі слов’янські народи відзначають День слов’янської писемності і культури, коли вшановують святих рівноапостольних Кирила і Мефодія, які створили писемність, здійснили переклад богослужбових книг із грецької мови на слов’янську, поширювали християнське вчення.

Вшановуючи пам’ять братів-просвітителів, проповідників православ’я Кирила і Мефодія, ми звертаємося до глибинних основ української писемності, духовності – могутнього джерела сили і життєздатності української нації.

24 травня - День слов'янської писемності і культури. Як його відзначили у Вінниці?

2005 року на фасаді ВОУНБ ім. К. А. Тімірязєва було встановлено барельєф святим рівноапостольним Кирилу і Мефодію.

У ХІ літературних читаннях до Дня слов’янської писемності і культури взяли участь студенти та представники національно-культурних товариств, які прочитали вірші українських поетів українською і білоруською мовами.

24 травня - День слов'янської писемності і культури. Як його відзначили у Вінниці?

Свято відзначається у багатьох слов’янських країнах і символізує історичне та просвітницьке значення спадщини слов’янських першовчителів у здобутку національної культури, засвідчує повагу міжнародної спільноти до неоціненного внеску слов’ян у скарбницю світової цивілізації.



Переглядів: 4550
Поширень: 0