На Вінниччині відкрився VII Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Подільська лялька» - 2011 Саме тому невипадково є те, що Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Подільська лялька» відбувається саме на Вінниччині.

Вітаючи учасників фестивалю, заступник голови обласної державної адміністрації Любов Спірідонова відзначила, що для Вінниччини є велика честь приймати таких високоповажних гостей. Адже у фестивалі беруть участь 21 ляльковий театр з 7 країн ближнього і дальнього зарубіжжя. Цей фестиваль, за словами Любові Спірідонової, є цікавим не лише для дорослих, а й для дітей, які матимуть можливість протягом 5 днів переглядати вистави кращих лялькових театрів світу. Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Подільська лялька» сприяє творчому обміну митців, укріпленню міжнародних культурних зв‘язків України в контексті сталого розвитку держави, спонукає до створення високохудожніх творів театрального мистецтва.

Учасники конкурсної програми виборюватимуть призові місця (Гран-прі, 1,2,3-місця) та перемогу у номінаціях: «За кращу режисуру», «За кращу сценографію», «За кращі ляльки», «За кращу експериментальну виставу», «За кращу музику до вистави», «За кращу чоловічу роль» та «За кращу жіночу роль».

На Вінниччині відкрився VII Міжнародний фестиваль театрів ляльок «Подільська лялька» - 2011 У рамках фестивалю передбачено проведення майстер-класів, а також показ благодійних вистав у школах-інтернатах для дітей – інвалідів, сиріт та дітей з малозабезпечених сімей.

Фестиваль відбуватиметься на трьох сценічних майданчиках: у Вінницькому академічному обласному театрі ляльок, Вінницькому обласному українському академічному музично-драматичному театрі ім.. М.К.Садовського, МПМ «Зоря», Вінницькому училищі культури і мистецтва ім. М.Д. Леонтовича.

Слід відмітити, що фестиваль проводиться за фінансової підтримки Міністерства культури і туризму України, управління культури і туризму Вінницької обласної державної адміністрації, спонсорських та благодійних внесків: Фонду Петра Порошенка, Вінницького товариства «Україна-Росія».

З програмою Сьомого Міжнародного фестивалю театрів ляльок „Подільська лялька ” – 2011 можна ознайомитися тут.


Переглядів: 6529
Поширень: 0