Так, в січні–квітні 2013р. обсяги експорту товарів до цих країн становили 53 млн.дол., а імпорту з них – 71 млн.дол. Зовнішньоторговельні операції підприємства області здійснювали з 24 країнами ЄС. Провідне місце в цій сфері діяльності серед країн ЄС займають такі країни, як Німеччина (32 млн.дол.), Польща (27 млн.дол.), Нідерланди та Італія (по 9 млн.дол.).

Аналізуючи товарну структуру зовнішньої торгівлі з країнами Євросоюзу, слід зазначити, що особливим попитом в країнах Європейської співдружності користуються продукти рослинного походження (14 млн.дол.), деревина і вироби з деревини (13 млн.дол.), одяг текстильний (10 млн.дол.) і зернові культури (9 млн.дол.). Основними ж статтями імпорту з цих країн стали засоби наземного транспорту (22 млн.дол.), машини, обладнання та механізми (12 млн.дол.), продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості (6 млн.дол.) і текстильні вироби та текстильні матеріали (5 млн.дол.).

Країни Європейської Співдружності продовжують активну співпрацю із суб’єктами господарювання області за схемою “імпорт давальницької сировини – експорт готової продукції, що виготовлена з неї”. Так, в операціях з давальницькою сировиною в січні–квітні 2013р. приймали участь резиденти із 20 країн ЄС. За цей період з країн ЄС надійшло давальницької сировини на 7 млн.дол. Найбільшими її постачальниками стали Італія, Німеччина, Румунія, Іспанія та Портуґалія. Обсяги експорту готової продукції, виготовленої з давальницької сировини, склали 10 млн.дол. Її споживачами стали суб’єкти господарювання Бельґії, Великої Британії, Нідерландів, Німеччини, Польщі, Румунії, Словаччини, Угорщини та Швеції.

За інформацією Головного управління статистики у Вінницькій області



Переглядів: 3336
Поширень: 0