Близько 1,5 тисяч літрів спирту та лікеро-горілчаної продукції, понад сотню пачок тютюнових виробів вилучено з незаконного обігу працівниками правоохоронних органів та оперативними співробітниками фіскальної служби Вінниччини на території області за минулі вихідні. Незаконний товар транспортувався без будь-яких документів щодо якості та походження, на пляшках відсутні марки акцизного податку. Уся продукція загальною вартістю близько 156 тис. грн. вилучена і не допущена до подальшої незаконної реалізації.

Факти вилучення з незаконного обігу підакцизної продукції на території Вінницької області трапляються мало не щодня. Саме на ліквідацію тіньового ринку підакцизної продукції та протидію незаконному ввезенню підакцизних товарів через державний кордон України спрямовані загальнодержавні операції «Акциз-2015» та «Рубіж». Кінцевою метою оперативних заходів у рамках операцій має стати вивільнення ринку для легальної підакцизної продукції, що виготовлена зі сплатою акцизного податку, а також недопущення переміщення товарів підакцизної групи поза митним контролем.

Загалом із початку року силами підрозділів протидії незаконному обігу підакцизних товарів Головного управління ДФС у Вінницькій області вилучено товарів на суму більше 33 млн. грн., в тому числі підакцизних товарів на суму понад 12 млн. грн. Викрито та припинено діяльність 4 підпільних цехів по незаконному виготовленню підакцизної продукції. Розпочато 20 кримінальних проваджень як щодо незаконного збуту підакцизних товарів, так і щодо виробників даної продукції. 



Переглядів: 2235
Поширень: 0