Головне управління ДФС у Вінницькій області інформує про початок роботи доопрацьованого електронного сервісу «Реєстрація договорів про визнання електронних документів». Робота зазначеного сервісу направлена на покращення сервісного обслуговування платників при поданні податкових документів в електронній формі.

Нагадаємо, Договір про визнання електронних документів укладається відповідно до положень Порядку підготовки та подання податкової звітності в електронному вигляді, яка надсилається засобами телекомунікаційного зв’язку, затвердженого наказом ДПА України від 10.04.2008 № 233, зареєстрованим у Міністерстві юстиції 16.04.2008 за № 320/15011.

Додамо, що починаючи з 25 листопада 2015 року Державною фіскальною службою України спрощено процес укладання Договорів про визнання електронних документів з територіальними органами ДФС, а саме, платник має укласти один Договір з територіальним органом ДФС за основним місцем обліку. До Договору додаються посилені сертифікати відкритих ключів. Для формування та подання Договору розроблено нову форму (код форми J1391004).

Крім того звертаємо увагу про запровадження нового електронного сервісу управління ЕЦП.

Такий сервіс надає можливість керівнику вносити до системи подання документів в електронному вигляді інформацію щодо сертифікатів відповідальних осіб та самостійно визначити термін, на який відповідальній особі надається право підпису податкових документів (в межах строку дії сертифікату такої відповідальної особи). Також в повідомленні може надаватися інформація щодо нового сертифіката керівника (до закінчення строку дії попереднього сертифікату) або бухгалтера.

Варто зазначити, для формування та подання платниками інформації щодо ЕЦП в електронному вигляді до Єдиного вікна подання електронної звітності розроблено нову форму Повідомлення (код форми J1391102).

До Повідомлення додаються сертифікати відповідальних осіб, зазначених у Повідомленні, та таке Повідомлення підписується ЕЦП цих відповідальних осіб.

Звертаємо увагу, що сформоване Повідомлення обов’язково має підписати керівник електронним цифровим підписом, сертифікат якого на момент отримання Повідомлення вже наявний у системі подання документів в електронному вигляді як діючий сертифікат керівника платника податків.



Переглядів: 2107
Поширень: 0