У лютому до Державного бюджету України Вінницька митниця ДФС перерахувала 116,3 млн. грн. З них 106,2 млн. грн. податку на додану вартість та 9,9 млн. грн.

Зазначені кошти були мобілізовані завдяки митному оформленню 121 тис. тонн вантажів, пропущеним через митний кордон України 32 тисячі транспортних засобів та 209 тисячі громадян.

Обсяги оподаткованого імпорту становили 17,9 тисяч тонн вартістю 19,9 млн. дол. США. Сальдо зовнішньої торгівлі товарами, за результатами митних оформлень у Вінницькій митниці ДФС, залишається позитивним і становить 15,2 млн. дол. США.

З метою недопущення заниження бази оподаткування, митницею постійно здійснюється багаторівневий контроль достовірності декларування митної вартості товарів та її складових. За результатами роботи протягом лютого 2016 року базу оподаткування збільшено на 21,5 млн. грн. Як наслідок – додатково перераховано до Держбюджету 5 млн. грн. податків.

За статистичними даними найбільша кількість митних оформлень припадає на сільськогосподарську техніку, деревину, лаки та фарби, продукти, що використовуються для годівлі тварин, сировину для власного виробництва побутової хімії, мінеральні добрива тощо.



Переглядів: 2198
Поширень: 0