Розширення механізмів фінансової підтримки переселенців та оголошення початку конкурсу бізнес-планів в рамках реалізації проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» - про це говорили на прес-конференції перший заступник директора Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації Володимир Репей та керівник проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» Валерій Нікітюк.

Під час прес-конференції Володимир Репей зазначив: «На підставі консультацій з громадським організаціями та переселенцями нашим Департаментом було підготовлено відповідні пропозиції щодо розширення механізмів фінансової допомоги переселенцям в рамках проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» та направлено до Представництва ЄС. Адже під час консультацій ВПО акцентували увагу на тому, що особливо актуальним питанням для них на сьогодні є отримання компенсації на купівлю обладнання для власної справи. Запропоновані зміни були погоджені. Відтепер в рамках проекту підприємці з числа переселенців зможуть отримати компенсацію за придбане обладнання та інші основні засоби».

Відсьогодні стартує конкурс бізнес-планів для бізнес-підприємців в рамках проекту ЄС

Керівник проекту Валерій Нікітюк наголосив: «На рівні із новим механізмом фінансової підтримки переселенців – надання компенсації вартості придбаного обладнання та інші основні засоби через конкурс бізнес-планів, у рамках проекту залишаються механізми допомоги підприємцям-переселенцям: надання компенсації по сплаті комісії за надання кредиту, сплаті відсотків за користування кредитом та надання компенсації вартості послуг на розробку бізнес-планів». Валерій Нікітюк додав: «Протягом останнього місяця спільно із громадськими організаціями, які опікуються проблемами переселенців, було розроблено Положення про конкурс бізнес-планів та інші документи, необхідні для проведення цього конкурсу»

Валерій Нікітюк також анонсував дату початку конкурсу бізнес-планів: «З 1 червня оголошується конкурс бізнес-планів, який триватиме до кінця червня 2016 року. Усі бажаючі підприємці з числа переселенців та фізичні особи-переселенці, які бажають започаткувати власну справу, можуть подавати бізнес-плани з необхідним пакетом документів до офісу Проекту за адресою: м. Вінниця, вул. М.Оводова, 38, к.308. По завершенню конкурсу буде проведено засідання конкурсної комісії та прийнято рішення про надання фінансової підтримки. При цьому, обсяг наданої фінансової підтримки залежатиме від кількості робочих місць, які буде створено в результаті. Більш детальна інформація про конкурс та перелік необхідних документів можна знайти на офіційному веб-сайті проекту ardvin.org.ua».



Переглядів: 2697
Поширень: 0