ТОВ «Барлінек Інвест» наступного року планує інвестувати у розвиток свого виробництва у Вінниці близько 30 млн євро та вдвічі збільшити свої потужності. Про це сьогодні міському голові Сергію Моргунову та голові облдержадміністрації Валерію Коровію розповів генеральний директор товариства Вініціуш Іванські.

Підприємство «Барлінек Інвест» є складовою Європейської компанії Barlinek, яка є одним із найбільших у світі виробників тришарової паркетної дошки. У Вінниці підприємство розпочало свою роботу в жовтні 2007 року і є прикладом ефективного використання інвестиційного капіталу. Обсяг інвестицій у будівництво заводу в Вінниці склав близько 75 млн $. Сьогодні на підприємстві працює 761 чол.

Наступного року кількість працюючих має зрости більш ніж на 300 чоловік. Для цього власник планує двічі збільшити потужності за рахунок освоєння 24 видів нового покриття паркетної дошки.

 Наступного року тов «барлінек інвест» стане найбільшим виробником паркетної дошки у Європі

«Наразі наше підприємство є найбільшим в Україні по виготовленню паркетної дошки. Після збільшення потужностей воно буде найбільше у Європі», - розповів генеральний директор ТОВ «Барлінек інвест» Вініціуш Іванські.

Рішення про розвиток виробництва саме у Вінниці Вініціуш Іванські пов’язує з тим, що тут створенні гарні умови для інвесторів. «Кожен раз, коли у нас виникають проблеми, ми можемо звернутись, як до міської, так і до обласної влади, та їх вирішити. Я бував в різних містах України, і знаю, що така підтримка з боку влади, яка є тут, унікальна і її треба ще пошукати», - каже пан Вініціуш.

 Наступного року тов «барлінек інвест» стане найбільшим виробником паркетної дошки у Європі

«Я думаю, що і надалі ця співпраця буде продовжуватись. Ми в цьому році розпочати реконструкцію Немирівського шосе. Це питання піднімалось рік тому, коли я був тут. Говорили про облаштування світлофору по Немирівському шосе, встановлення додаткових зупинок для громадського транспорту та інше. Ми поступово робимо. Якщо далі буде така співпраця – облдержадміністрація, міська рада і бізнес – у нас будуть гарні результати», - сказав міський голова Сергій Моргунов.

Голова Вінницької ОДА Валерій Коровій каже, що серйозним стимулом для такої потужної інвестиції у розвиток підприємства стало рішення Уряду обмежити експорт необробленої деревини. «Ця інвестиція підприємства, яка запланована на наступний рік, як зворотна реакція на позитивні дії Уряду України, спрямовані на те, щоб надати удар по несанкціонованому ринку сировини. Також мова йде про збільшення промислової переробки деревини якраз в Україні, створення тут нових робочих місць», - каже Валерій Коровій.

 Наступного року тов «барлінек інвест» стане найбільшим виробником паркетної дошки у Європі

«Тіньова вирубка лісів може призвести до екологічної катастрофи, вона є основним чинником загрози нашого майбутнього. Діяльність промислових виробництв, таке як наше, створюють конкурентоздатну продукцію, вона має попит і строює додану вартість. Таким чином наша країна не перетворюється на сировинний придаток, а є країною, яка показує високу технологію», - каже начальник відділу маркетингу ТОВ «Барлінек Інвест» Володимир Шевчук.

Також він розповів, що сировину вони закуповують виключно через офіційні аукціони та працюють з легальними структурами.

«Окрім цього наша компанія в рамках соціальної відповідальності власним коштом за кожну виготовлену пачку паркетної дошки фінансує висадження одного дерева. В Україні ми висаджуємо дубове дерево, в Польщі (там ґрунти різні), висаджуються різні дерева. На сьогодні додатково до того, що висаджують лісові господарства тільки наша компанія профінансувала з 2007 року понад мільйон дерев, які займають площу понад 320 га» - говорить Володимир Шевчук .

Додатково

За дев’ять місяців поточного року на підприємстві завпроваджено нову лінію машинної обробки та новий вид з’єднання паркетної дошки 5G, збільшено та розширено асортимент продукції.

Загалом на заводі встановлено сучасне деревообробне обладнання від провідних світових виробників. Завдяки використанню різноманітних видів спеціального покриття, лаків і масел для обробки верхнього шару паркетної дошки, підприємство «Барлінек Інвест» пропонує споживачам різних країн світу широкий вибір паркетної дошки високої якості, на яку надається гарантія від 20 до 30 років.

Завод «Барлінек Інвест» належить до найбільш потужних і екологічно чистих промислових підприємств України. За рахунок цеху по виробництву гранульованого біопалива (пелету) на заводі реалізована безвідходна технологія виробництва.



Переглядів: 11360
Поширень: 0