Сьогодні, 18 липня, за ініціативою голови обласної державної адміністрації Валерія Коровія, відбулася позачергова 23 сесія обласної Ради 7 скликання.

Серед позицій порядку денного на розгляд депутатського корпусу було представлено питання розподілу понадпланових надходжень до обласного бюджету за результатами першого півріччя, а відтак внесення змін до обласного бюджету на 2017 рік.

«За підсумками виконання бюджету в І півріччі сума перевиконання складає 60 млн. 322 тисячі гривень. За бюджетними запитами й опрацюваннями з головними розпорядниками коштів, облдержадміністрація пропонує спрямувати 8 млн. гривень на конкурс територіальних громад, 2 млн. гривень - на поповнення депутатського фонду. 26 млн. гривень ми пропонуємо спрямувати на охорону здоров’я для забезпечення закладів третього рівня. Серед найбільших проектів тут: придбання рентген-апарату для онкодиспансеру – 4, 9 млн. гривень, 4 млн. гривень на створення операційного блоку в обласній дитячій лікарні для недоношених немовлят, 3 млн. гривень на перитонеальний діаліз. Також ми пропонуємо 1,8 млн. гривень спрямувати на навчання воїнів АТО і їхніх дітей», - інформував депутатів обласної Ради директор Департаменту фінансів облдержадміністрації Микола Копачевський.

Депутати обласної Ради підтримали зміни до обласного бюджету на 2017 рік

Крім того, частина фінансового ресурсу буде також спрямована на вирішення низки проблемних питань та реалізацію програм по головних розпорядниках коштів обласного бюджету.

Після тривалого обговорення самоврядці Вінниччини більшістю голосів підтримали запропонований Департаментом фінансів ОДА розподіл понадпланових надходжень до обласного бюджету.

Голова ж обласної державної адміністрації Валерій Коровій подякував депутатському корпусу обласної Ради за прийняте рішення, наголосивши на його важливості для подальшого розвитку регіону.



Переглядів: 2680
Поширень: 0