В області стартує сезон цукроваріння. Питання готовності підприємств цукрової галузі до початку й проходження сезону обговорювались сьогодні під час наради під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Андрія Гижка. 

Як зазначив Андрій Гижко, галузь стає більш рентабельною, поширюється географія тих країн, що готові брати наш білий цукор. Серед таких країн Індія, Іран, Азербайджан, Китай. А збільшення прибутків за рахунок технічного та технологічного удосконалення виробництва, підвищення рівня переробки сировини на основі передових технологій підвищують перспективи галузі на майбутнє.

За даними асоціації «Вінниця-цукор» всі заводи цукрової галузі будуть оптимально забезпечені сировиною. У поточному сезоні планується переробити 2,5 – 2,6 мільйонів тонн цукрового буряка з очікуваним виходом 375 тисяч тонн цукру.

До країн, які купують вінницький цукор, можуть доєднатися Китай, Азербайджан, Індія та Іран

Разом з тим, відповідно до наказу Мінагрополітики України від 14.03.2017 №130 області доведено квоту «А» на виробництво та реалізацію цукру на внутрішньому ринку в обсязі 348,9 тисяч тонн.

Загалом, у виробничому сезоні 2017 року планується робота 7-ми цукрових заводів області. На деяких з них проведені заходи із реконструкції та модернізації, що спрямовані на підвищення якості виробництва та зменшення впливу на довкілля.

Першим починає обробку цукросировини ТОВ Агрокомплекс «Зелена долина», смт Томашпіль. Орієнтовно, за прогнозами, сезон цукроваріння в області триватиме біля 100 днів.

Довідково:

В 2017 році в області посіяно цукрових буряків на площі 57,5 тисяч гектарів, що на 2,8 тисяч гектарів більше, ніж у 2016 році.



Переглядів: 2671
Поширень: 0