Під такою назвою 30 листопада 2011 року відбувся круглий стіл за участю провідних експертів даної проблеми.

Голова Громадської Ради при обласні Раді та облдержадміністрації Прудиус Пилип Григорович, зазначив, що рушійною силою у вирішенні даної проблеми повинна виступати громадськість. Адже останнім часом зросла кількість водіїв, які вживають психоактивні речовини та керують транспортними засобами.

Якщо до нетверезих водіїв ми «вже звикли», то викликає занепокоєння велика кількість водіїв в стані наркотичного сп\'яніння, особливо водіїв таксі та маршрутних транспортних засобів – зазначив головний лікар наркодиспансеру Павло Слободянюк. Головний нарколог Вінниччини звернувся до учасників круглого столу проявити ініціативу та ухвалити ряд рішень, які були б адресовані керівництву міста та області.

Начальник ВДАІ у м.Вінниці Анатолій Присяжнюк промовив про сумну динаміку цього року: кількість ДТП значно зросла на дорогах міста, а кількість смертей в результаті ДТП зросло у три рази. «ДАІ міста та області готове на співпрацю з лікарями, перевізниками та громадськістю», - зауважив він.

Під час обговорення було почуто думку кожного, кожне побажання було опрацьоване, і надані усі відповіді на поставлені запитання.

Наостанок, голова Громадської ради наголосив, що у громадських організацій є можливості та ресурси, аби реалізувати усі напрацювання круглого столу. При необхідності, громадськість звернеться до керівництва області, депутатів Верховної Ради України та Прем\'єр-міністра України.

Для довідки:

Проект рішень :

  1. Звернутися до власників автотранспортних підприємств з метою профілактики вживання наркотичних речовин, зокрема за кермом.
  2. Звернутися до обласного управління транспорту про від слідкування долі водіїв затриманих в стані наркотичного або алкогольного сп\'яніння, через власників автотранспортних підприємств.
  3. Розробити механізм направлення на позачерговий наркопрофогляд та на позачерговий медичний огляд водіїв транспортних засобів
  4. Звернутися до голови Вінницької обласної та міської Ради про можливість виділення коштів на закупівлю портативного хроматографа для визначення наркотичних речовин у біологічних речовинах та експрес-тестів.
  5. Вийти з законодавчою ініціативою про обов\'язковий медичний огляд водіїв таксі.
  6. Звернутись до керівників області та міста, УМВС у Вінницькі області, приватних структур пов\'язаних з реалізацією алкогольних напоїв, щодо сприяння фінансування профілактичних програм у вигляді соціальної реклами…
  7. Провести ряд заходів громадськими організаціями спільно з представниками УДАІ МВС та наркологічного диспансеру, ЗМІ щодо виявлення фактів керування водіями-перевізниками таксі та маршрутних транспортних засобів.
  8. Звернутися до депутатів ВРУ з ініціативою внесення змін до відповідних нормативно-правових актів в сфері перевезень.

 


Переглядів: 4470
Поширень: 0