16 команд провідних ліцеїв України приїхали на «Турнір чемпіонів» у Вінницю. Змагання відбулися на базі фізико-математичної гімназії № 17.

Турнір чемпіонів у ВінниціКонкурс проходив у 3 етапи: 1 травня – олімпіада з математики, 2 травня – з фізики, а 3 травня – з інформатики. У рамках змагань пройшла й юніорська ліга серед учнів 8-9 класів.

Підведення підсумків та нагородження переможців цінними призами, а саме комп’ютерною та оргтехнікою, відбулося 4 травня. Традиційно, переможців було чимало – більше двадцяти. Так, у комплексному заліку старшої ліги перше місце посіла команда Київського природничо-наукового ліцею № 145. Друге місце – зайняла команда Харківського фізико-математичний ліцей № 27. Третє місце – команда Українського фізико-математичного ліцею Київського національного університету імені Тараса Шевченка.

Відзначилися під час олімпіади й вінничани. Так, в особистому заліку серед юніорів учень 8 класу Вінницького технічного ліцею Матвій Стречень посів друге місце з математики. А учениця 8 класу фізико-математичної гімназії № 17 Марія Щербіна посіла перше місце з фізики та третє – з інформатики. У старшій лізі (особиста першість) учень 11 класу фізико-математичної гімназії № 17 Єгор Бондар зайняв друге місце з фізики. А команда фізико-математичної гімназії № 17 посіла друге місце з фізики у командному заліку старшої ліги.


Переглядів: 2849
Поширень: 0