Добровольці Вінницького батальйону територіальної оборони наразі проходять підготовку у військовій частині біля Бердичева. Днями з умовами, в яких перебувають бійці батальйону, познайомились губернатор області Анатолій Олійник та голова облради Сергій Свитко.

Вінницькі добровольці уже зі зброєю тренуються під Бердичевом

«Ми практично з нуля із числа добровольців, патріотично налаштованих людей сформували військову частину, до складу якої входить 423 бійців, 40 із них – це офіцерський склад. Батальйон буде обороняти територію Вінниччини в рамках загального оперативного військового управління, яке буде здійснювати генеральний штаб», - розповідає Анатолій Олійник.

Вінницькі добровольці уже зі зброєю тренуються під Бердичевом

За словами голови облдержадміністрації, нині батальйон територіальної оборони розгорнуто стовідсотково завдяки депутатському корпусу обласної ради, який оперативно відреагував на потреби спецпідрозділу і виділив кошти. Бійці спецпідрозділу забезпечені усім необхідним, починаючи від одягу і закінчуючи технікою, в тому числі польовими кухнями та каретами швидкої допомоги. Окрім того, військові батальйону територіальної оборони 19 травня отримали зброю.

Вінницькі добровольці уже зі зброєю тренуються під Бердичевом

«Починаючи із середи військові проходитимуть бойові навчання зі стрільби з усіх видів військової зброї. До того ж, протягом десяти днів батальйон територіальної оборони на одній із військових частин Бердичівського гарнізону проходитиме бойове злагодження по всіх питаннях, щодо забезпечення оборони нашого кордону із сторони Придністров’я в першу чергу та забезпечення порядку, як в мирний, так і в військовий час. Це перший батальйон, однак на його прикладі ми готові, при потребі, у найкоротші терміни розгорнути інші спецпідрозділи для захисту і спокою області». - резюмував Анатолій Олійник.

Вінницькі добровольці уже зі зброєю тренуються під Бердичевом

Як повідомив військовий комісар області полковник Геннадій Долгашов бойове злагодження новоствореного батальйону буде відбуватися у два етапи: одиночна підготовка військовослужбовця і підготовка в складі підрозділів, закінчуючи ротами тактичного навчання. Окрім того, він зауважив, що Бердичівська військова база обрана не випадково, адже бойове злагодження проводиться на полігоні, який знаходиться поблизу міста, а відтак - це економія і коштів і часу. Однак найближчим часом батальйон перебазується на постійне місце своєї дислокації, яке буде в межах території Вінниччини.



Переглядів: 6082
Поширень: 0