Керівники Вінниці та області вручили 127 родинам сертифікати та ключі від квартир, збудованих за програмою «Доступне житло». Новосели придбали квартири у новобудовах на вулиці Тимощука у Вінниці та у селі Агрономічне.

127 вінницьких родин стали новоселами за програмою «Доступне житло»

«На сьогоднішній день держава повністю виконала свої зобов’язання перед тими людьми, які зараз отримають ключі від квартир,- підкреслив представник замовника будівництва та генерального підрядника, директор ТОВ «Промислово-інвестиційна компанія «Поділлябудінвест» Ігор Гладков.

За його словами, спорудження 10-ти поверхового 99-ти квартирного житлового будинку в м. Вінниця по вулиці Тимощука, вартістю 19 млн. 700 тис. грн. здійснювалось з залученням коштів населення та наданням довгострокового пільгового кредиту КО «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву» і кредитних ресурсів державних банків. Підтримку держави отримали 34 родини, взявши кредити із розрахунку 4 500 грн. за кв. м. житлової площі.

127 вінницьких родин стали новоселами за програмою «Доступне житло»

У цей день отримали сертифікати на право власності від очільників області та району і новосели 4-х поверхового 28-квартирного житлового будинку в с. Агрономічне Вінницького району.

Загальна площа новобуду складає 1794 кв. метрів, вартість будівництва - 7 млн. 240 тис. грн. Фондом надано кредит шістьом забудовникам на суму 781 тис. грн., ще дві родини новоселів отримали пільгові банківські кредити, відповідно до постанови Кабінету Міністрів України № 343 від 25 квітня 2012 року «Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов».

127 вінницьких родин стали новоселами за програмою «Доступне житло»

Будівництво здійснювалося з метою забезпечення житлом фахівців які працюють в органах місцевого самоврядування, закладах освіти, культури, охорони здоров’я, фізичної культури і спорту, на підприємствах агропромислового комплексу області, спеціалісти дослідних, науково дослідних закладів а також спеціалісти управлінь і відділів обласної державної адміністрації та обласної Ради.

У цей день ключі від омріяних квартир та сертифікати на право власності із сердечними вітаннями вручили 127 родинам-новоселів.

Довідка:
На виконання Регіональної цільової програми будівництва (придбання) доступного житла у Вінницькій області на 2010-2017 роки та Постанови Кабінету Міністрів України від 25.04.2012 року № 343 « Про затвердження Порядку здешевлення вартості іпотечних кредитів для забезпечення доступним житлом громадян, які потребують поліпшення житлових умов», КО «Обласний фонд сприяння інвестиціям та будівництву стала замовником багатоквартирних будинків в 10-ох районах області, таких як Томашпіль, Крижопіль, Погребище, Муровані –Курилівці, Шаргород, Тростянець, Липовець, Ямпіль, Чернівці, Могилів-Подільський.
 



Переглядів: 8059
Поширень: 0