Сьогодні у залі засідань міської ради з нагоди Днем вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС вінничан, які ціною власного здоров’я захистили людство від жахливої катастрофи отримали грамоти та грошові премії. Їм вручили грамоти та грошові премії.

День вшанування учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС відзначається щороку 14 грудня. Сьогодні на початку засідання виконкому напередодні цієї дати в.о. міського голови Сергій Моргунов подякував ліквідаторам за їхню мужність та героїзм.

Ліквідаторів аварії на ЧАЕС відзначили грамотами та грошовими преміями

«28 років тому коли відбулася аварія на ЧАЕС, коли ми ще дивилися радянське телебачення, ми у повній мірі не розуміли що відбулося. А люди, які ліквідовували наслідки тієї аварії, самовіддано йшли в саме гонило вогню і біди. Вже виросло покоління українців, а про Чорнобиль ми до цього часу згадуємо і відчуваємо наслідки катастрофи. Тому треба розуміти, що довелося пережити ліквідаторам, які тоді проявили героїзм і фактично закрили собою не лише Європу, а й увесь світ від атомного лиха», – зазначив Сергій Моргунов.

Довідка

У Вінниці проживають 3 068 громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи.З них: 1 004- 1-ї категорії; 856 - 2-ї категорії (з яких, 642 - учасники ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС); 421- 3-ї категорії; 459 - дітей, які потерпіли від Чорнобильської катастрофи, з них 8 - дітей-інвалідів, інвалідність яких пов’язана з наслідками аварії на ЧАЕС.

Упродовж 2014 року, з числа постраждалих внаслідок Чорнобильської катастрофи – мешканців м. Вінниці оздоровлено 184 громадян-чорнобильців, 16 дітей у складі груп, 8дітей з одним із батьків (путівка «матері і дитини») за рахунок коштів Державного бюджету.

У 2014 році проведено безоплатний ремонт помешкань 4-ох дружин, померлих громадян, смерть яких пов’язана з наслідками аварії на Чорнобильській АЕС. Загальна сума фінансування в 2014 році склала 165,9 тис. грн.



Переглядів: 3972
Поширень: 0