Вулиця Київська на перехресті з вулицями Чорновола та Червоноармійською розширюється на сім метрів. Нині тривають роботи, які планується завершити через три тижні. Для попередження про ремонті роботи тут встановили новий буферний знак у вигляді чоловічка. Такий сигнальний бар’єр на думку в.о. Вінницького міського голови Сергія Моргунова, привертає більше уваги, ніж звичайний, а відтак, краще виконує свої функції попередження про небезпеку.​

На час проведення ремонту доріг з’являються певні незручності в пересування містом, а подекуди такі роботи стають місцем з підвищеним рівнем небезпеки. Тому ремонтники використовують спеціальні буфери, якими огороджують об’єкти, щоб попереджати людей про те, що на дорозі чи тротуарі ведуться роботи.

Креатив від в.о. мера Сергія Моргунова – новий буферний знак для попередження про ремонтні роботи

Підрядні організації використовують різні буфери. Зазвичай вони пластикові і мають білий та червоний колір. Нещодавно в.о. міського голови Сергій Моргунов запропонував свою модель попереджувального буферного знаку у вигляді чоловічка. «Я думаю, що такі креативні і цікаві речі мають бути у нашому місті. Ми прагнемо того, що місто Вінниця має бути європейським містом, в якому живуть усміхнені, позитивні люди. То такий знак може надати якусь частинку позитиву для тих, хто їде по дорозі, хто проходить по тротуару. Я думаю, що така практика має право на життя, і якщо є якісь гарні позитивні ідеї, то ми готові застосувати їх на практиці», - каже Сергій Моргунов.

Креатив від в.о. мера Сергія Моргунова – новий буферний знак для попередження про ремонтні роботи

Першим використало цю ідею дорожнє підприємство ТОВ «Шляхбуд», яке виконує розширення вулиці Київської на перехресті із вул. Чорновола. Загалом це вже друге вінницьке перехрестя, яке впорядковується у цьому році. Навесні ремонтні роботи були проведені на площі Наливайченка, де облаштовані «острівці безпеки» та встановлені посадочні павільйони з обох боків перехрестя для посадки та висадки пасажирів.

На перетині вулиць Київська, Чорновола та Червоноармійська триває розширення дорожнього полотна з двох боків на більш ніж три метри. Також проектом передбачено влаштування «кишені» та встановлення зупинки, роботи по освітленню, перенесенню світлофорного об’єкту, встановлення інформаційних знаків та дорожньої розмітки, влаштування турнікету та пішохідного переходу, встановлення підпірної стінки. видалення сухостійних аварійних дерев.

Креатив від в.о. мера Сергія Моргунова – новий буферний знак для попередження про ремонтні роботи

«На цьому перехресті вулиця Київська з одного боку широка, а вже сюди в напрямку до вулиці Морозова вона вузька, і часто автомобілі, які їдуть в бік автовокзалу, вишиковуються в чергу. Тобто ми балансуємо це перехрестя, - розповідає Сергій Моргунов. – У нас в планах на цей рік ремонт ще чотирьох перехресть. Наприклад, Пирогова-Гоголя з облаштуванням «острівців безпеки» та Чорновола-Громова. Цього року ми заасфальтували саму вулицю Громова, зробили також ремонт дороги по Морозова. Також інші об’єкти – зокрема, багато було звернень від мешканців мікрорайону Академічний, і сьогодні ми ведемо переговори, щоб по принципу співфінансування з одним з будівельних підприємств провести ремонтні роботи по дорозі, яка повертає на мікрорайон Академічний».



Переглядів: 5619
Поширень: 0