Напередодні Дня Незалежності делегація Вінниччини, сформована Департаментом цивільного захисту облдержадміністрації та обласною «Народною самообороною» побувала на полігоні в Миколаївській області, де проходить вишкіл 59-а мотопіхотна бригада. Гості привітали бійців і командирів підрозділу із святом, вручили їм запашний коровай, Прапори Миру з побажаннями дітей учасників АТО зі всіх районів нашої області, численні гостинці. Члени делегації також вивчали запити й потреби як самих захисників, так і їх сімей.

Під час урочистого шикування перед особовим складом бригади виступили Сергій Вовченко, Ігор Алєксєєв та Наталія Гижко. Вони привітали захисників зі святом Незалежності і вручили батальйонам прапори з побажаннями дітей учасників АТО. Після того продовжилось знайомство з частиною.

Вінничани привітали 59-у бригаду із Днем Незалежності та подарували Прапор Миру

Від представників командування бригади делегація отримала пропозиції вдосконалити набір на службу шляхом проходження медкомісій по військових частинах. Тоді й будуть об’єктивніші висновки.

Вінничани привітали 59-у бригаду із Днем Незалежності та подарували Прапор Миру

Під час перебування в 59-ій бригаді делегація зустріла багато знайомих вінничан. Серед них колишній голова Гайсинської райдержадміністрації Сергій Котенко, а нині він очолює тут один з бойових підрозділів.

«Маскувальних сіток не вистачає катастрофічно! – зізнається Сергій Котенко. – Були часи, коли їх масово виготовляли бібліотеки, школи, громадські організації пенсіонерів, інші ентузіасти. А нині це все якось притихло. Прохання – відновити колишню активність. Сповна можна було б використати за основу конфісковані браконьєрські сіті, які вдається розплутати. Це допоможе врятувати і життя особового складу, і дорогу техніку. Сподіваюсь, військкомати на місцях дадуть консультації і щодо маскувального кольору тканин, і щодо їх натуральності – у жодному разі не синтетика, здатна загорітися, плавитись і капати вогнем на голови бійцям…» - ділиться своїм баченням Сергій Котенко.

Вінничани привітали 59-у бригаду із Днем Незалежності та подарували Прапор Миру

Загалом настрої серед солдатів і офіцерства практично однакові. Більшість уже всебічно готова до перекидання на схід. Тож бажаємо нашим землякам повернутись живими і неушкодженими до своїх родин.



Переглядів: 4999
Поширень: 0