27 листопада у Вінниці відбудеться реквієм з нагоди відзначення річниці Голодомору 1932-1933 років. Цього дня вінничани покладуть квіти та запалені лампадки до пам’ятника жертвам Голодомору, що по Хмельницькому шосе. А 28 листопада всі бажаючі зможуть вшанувати пам'ять загиблих, долучившись до всеукраїнської акції «Запали свічку пам’яті» та загальнонаціональної хвилини мовчання.

Щороку у четверту суботу листопада в Україні вшановують пам’ять жертв голодоморів. У цей день наша країна згадує наймасштабніший штучний голод ХХ сторіччя – Голодомор 1932-1932 рр., коли в Україні загинув кожен 4-й її мешканець.

Згадують жахливі події тих часів й вінничани. Напередодні річниці, 27 листопада о 15:00 біля пам’ятника жертвам Голодомору, що по Хмельницькому шосе, відбудеться реквієм. Долучитися до акції та вшанувати пам'ять загиблих хвилиною мовчання можуть всі бажаючі.

28 листопада традиційно відбудеться Всеукраїнська акція «Запали свічку!». Ввечері, по всій Україні в вікнах помешкань запалюватимуться свічки пам’яті. Тож кожен вінничанин може долучитись до цієї акції і запалити свою свічку скорботи.



Переглядів: 4042
Поширень: 0