17 грудня 2015 року у Вінниці відбувся семінар для підприємців із числа переселенців на тему: «Перспективи співпраці підприємств будівельної галузі із зони АТО та Криму у Вінницькій області. Практичні аспекти». Семінар організовано в рамках проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області», який реалізовуватиметься у Вінницькій області до липня 2016 року.

Про це повідомляє департамент регіонального економічного розвитку облдержадміністрації.

Участь у семінарі взяли понад 20 підприємців: як підприємці із зони АТО та Криму, що перереєстрували свій бізнес у Вінницькій області, так і підприємці з Вінниччини, які працюють у будівельній галузі. Під час семінару вони мали змогу ознайомитись із особливостями ведення бізнесу у будівельній сфері, обговорити юридичні та практичні аспекти роботи. Крім того, познайомившись та розповівши про свою роботу, підприємціобмінялися досвідом та мали можливість налагодити ділові контакти один з одним.

По завершенню відбулась прес-конференція, яка підсумувала результати семінару, у якій взяли участь керівник проекту ЄС «Центр адаптації переселенців та підприємців із зони АТО та Криму у Вінницькій області» та підприємці-переселенці. Під час прес-конференції Валерій Нікітюк підкреслив: «Даний проект спрямований на стимулювання економічної діяльності серед переміщених осіб та у приймаючих громадах Вінницької області. В першу чергу, для цього за підтримки проекту створюються сприятливі умови для ведення підприємницької діяльності та перенесення бізнесу, забезпечується інформаційна та консультаційна підтримка переміщених осіб, а також запроваджуються фінансові стимули для ведення підприємницької діяльності та працевлаштування».

Вінницькі  бізнесмени та підприємці-переселенці в рамках проекту ЄС вчилися вести бізнес у галузі будівництва

Сергій Герич - консультант КК «Центр управлінських технологій «ЮВАС», який також є переселенцем з Луганської області зазначив: «Переселенцям доводиться вдвічі важче, коли вони хочуть відкрити власну справу. Адже, мало того, що потрібно займатися питаннями, пов’язаними з бізнесом, в той же час потрібно і заліковувати свої душевні рани».

Сергій Кравець, директор ТОВ «Торговий дій Укрхім» - підприємства, яке працювало на Сході України та перереєструвало свою діяльність у Вінницькій області, зазначив: «Під час цього семінару учасники – підприємці, які перереєстрували свій бізнес у Вінницькій області, мали змогу обмінятися досвідом та налагодити ділові контакти один з одним та з підприємцями, які працюють в будівельній галузі у Вінниці. Хотів би подякувати за сприяння, яке надають нам органи влади, громадські організації та Проект. Надзвичайно приємно, що ми не залишаємося сам на сам зі своїми проблемами. Сподіваюсь, такого роду заходи приноситимуть результат та допоможуть нам знайти своє місце в бізнесі».

Для налагодження співпраці проектом заплановано проведення ще 4 семінарів для бізнес-переселенців у різних сферах діяльності.



Переглядів: 3227
Поширень: 0