Завтра, 19 січня, вінничани відзначатимуть Водохреще. О 12.00 свято розпочнеться на Вишенському озері у парку «Дружби народів» та на озері в районі олійножирового комбінату (вул. Андрія Іванова). Під час заходів вінничани та гості міста зможуть взяти участь у спортивних конкурсах, послухати народну музику, а також – зануритися у хрещенську воду.

Вже традиційно, у Вінниці відбуваються святкові заходи у день Водохреща. О 12 годині на Вишенському озері пройде свято зимового плавання «На Водохреще». Тут для всіх присутніх виступатиме аматорський фольклорний гурт «Подільські музики» Вінницького районного Будинку культури. Кожен бажаючий зможе взяти участь у спортивних конкурсах по підняттю гирь, вправах на швидкість, перетягуванні канату та багато іншого. Ті, хто покаже найкращі результати – будуть нагороджені солодкими подарунками.

Також о 12.00 свято Водохреща розпочнеться в районі Вінницького олійножирового комбінату. Тут на вінничан чекають розваги та спортивні змагання.

Відзначаючи Водохреще, вінничанам варто пам’ятати про правила поведінки під час перебування на льоду водойм та під час купання (занурення). Начальник водолазно-рятувальної служби КП «Комбінат комунальних підприємств» Петро Аксієнко наголошує, що купатися в ополонках можна лише під наглядом представників служби порятунку та лікарів. Перед купанням потрібно розігріти тіло, зробивши розминку або пробіжку. До ополонки треба підходити в зручному, неслизькому взутті, яке легко знімається, аби запобігти втраті чутливості ніг. Занурюватися найкраще по шию, не замочивши голову, аби уникнути рефлекторного звуження судин головного мозку. Крім того, занурення з головою збільшує втрату температури та може призвести до шоку від холоду. Не можна пірнати в ополонку вперед головою.

«Не перебувайте у воді більше однієї хвилини, щоб уникнути загального переохолодження організму. При необхідності негайно зверніться за допомогою до чергових рятувальників та лікарів. Після купання варто розтерти себе махровим рушником і одягнути сухий одяг. Для запобігання переохолодження – випийте гарячий чай і пам’ятайте, спиртні напої не сприяють розігріву тіла», - розповідає Петро Аксієнко.



Переглядів: 4764
Поширень: 0