Вчора, 19 квітня, в рамках робочого візиту перший заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Андрій Гижко ознайомив закордонних партнерів з втіленням в роботу Проекту «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO водопостачання в с.Черепашинцях Калинівського району.

У складі делегації Консультативного комітету з питань міжнародного співробітництва та Швейцарського бюро співробітництва, перебувають представники парламенту Швейцарії, громадських організацій, науковці та дослідники, представники неурядових організацій та приватного сектору Швейцарії.

Представники парламенту Швейцарії поїхали у вінницьке село

Швейцарці у своїх виступах наголосили на тому, що першочергове їх завдання - ознайомлення з реалізацією проектів на місцях. Адже тут вони змогли побачити на прикладі, як втілюється та працює проект DESPRO. За їх словами враження від побаченого має велике значення, оскільки це матиме вплив на формування позиції Комітету щодо майбутнього фінансування програми Офіційної допомоги розвитку (ОДР), яку Швейцарія надає країнам-партнерам по всьому світу, в тому числі і Україні.

Представники парламенту Швейцарії поїхали у вінницьке село

Андрій Гижко ознайомлюючи членів делегації з реалізацією проекту повідомив, що на рівні області прийнято програму «Питна вода» до 2020 року. «Розглядаючи проекти, що фінансуються за кошти обласного бюджету, ставляться такі ж умови, як в рамках програми DESPRO, тобто безпосередня участь громади, обов’язково співфінансування мешканців, представників місцевого бізнесу та органів влади», - підкреслив посадовець.

Представники парламенту Швейцарії поїхали у вінницьке село

В ході робочого візиту, Делегація Консультативного комітету з питань міжнародного співробітництва та Швейцарського бюро співробітництва ознайомилась з роботою місцевого будинку культури, сільської бібліотеки, медичного пункту. Також, оглянули дитячий садок, джерела водопостачання та офіс оператора водопостачання.



Переглядів: 3556
Поширень: 0