Сьогодні в рамках візиту до Вінниці Посол Австрії в Україні пані Герміне Поппеллер зустрілася з міським головою Сергієм Моргуновим. Посол була приємно вражена роботою Прозорого офісу та тим, що у місті на базі Вінницької транспортної компанії виробляють трамваї.

До Вінниці досить часто приїздять гості з різних країн, щоб ознайомитися з тим, чим місто живе та як розвивається. Зокрема, представників делегацій часто цікавить надання у Вінниці адміністративних послуг. Особливо багато гостей відвідують місто до Дня Європи. Так, сьогодні до Вінниці з візитом прибула Посол Австрії в Україні пані Герміне Поппеллер.

«Дуже приємно, що зможу взяти участь у святкуванні Дня Європи у вашому місті. Я чула, що Вінниця має європейську адміністрацію та показує себе як дійсно європейське місто. І сьогодні, зайшовши до міської ради та побачивши ваші Прозорі офіси, я в цьому переконалася. У дипломатичному середовищі Києва Вінниця відома як місто, яке дуже охоче співпрацює з європейськими містами і завжди відкрите до такої співпраці. Два тижні тому я спілкувалася з колишнім головою міста Вінниці, а тепер Прем’єр-міністром України Володимиром Гройсманом і, я думаю, що людина, яка зробила у Вінниці таку відкриту адміністрацію буде хорошим Прем’єр-міністром», – зазначила пані Герміне Поппеллер.

Посла Австрії пані Герміне Поппеллер вразили вінницькі Прозорі офіси та нові трамваї

Гостя також цікавилася як децентралізація вплинула на життя міста. «Завдяки фінансовій децентралізації збільшився бюджет Вінниці у 2015 році. Це дозволило нам більше коштів направляти на розвиток інфраструктури, транспортної мережі, соціальної сфери, капітальні видатки на освіту, дитячі садочки, охорону здоров’я. А також – працювати у напрямку енергоефективності. Взагалі, у напрямку енергоефективності ми працюємо з різними європейськими міжнародними інституціями. У нас дуже гарна співпраця зі Швейцарською конфедерацією. У 2015 році ми отримали срібну Європейську енергетичну відзнаку - перші на пострадянському просторі. І маємо надію та працюємо над тим, щоб отримати золоту енергетичну відзнаку», – зазначив міський голова Сергій Моргунов під час зустрічі з Послом.

Посла Австрії пані Герміне Поппеллер вразили вінницькі Прозорі офіси та нові трамваї

Пані Герміне Поппеллер була приємно вражена тим, що місто виготовляє свої трамваї і висловила бажання їх побачити. Цікавилася Посол Австрії й підприємствами, які працюють у Вінниці та індустріальним парком. Серед її планів– відвідання австрійсько-українського підприємства «Аграна». Позитивно вона відмітила і розвиток Вінниці відповідно до Стратегії. А також – роботу в системі «Прозоро» та кількістю послуг, які вінничани можуть отримати он-лайн.



Переглядів: 3906
Поширень: 0