2 червня на засіданні виконкому міської ради було затверджено кілька рішень, які визначають умови та терміни щодо будівництва на території міста трьох нових дитячих садочків. Всі заклади будуватимуться за кошти інвесторів, які відповідно до інвестиційних зобов’язань, мають забезпечити і соціальну складову у мікрорайонах, де будується нове житло.

Одним з рішень, яке сьогодні розглядалося виконкомом, є затвердження попереднього договору про забудову житлового району «Академічний». Укладання основного договору передбачається до 1 вересня 2016 року. Окрім зведення забудовником висоток передбачається будівництво на території IV-го кварталу мікрорайону «Академічний» нового дитячого навчального закладу на сім груп. Зведення садка розпочнеться вже цього місяця, а завершать його наступного року.

Ще одним рішенням виконкому внесено зміни у попередній договір із забудовником, який будує багатоквартирні будинки по вулиці Максима Шимка. В цьому мікрорайоні інвестор зобов’язується побудувати і об’єкт соціального призначення – садочок на 240 місць. Введення його в експлуатацію планується у 2017 році.

Внесено доповнення і до договору щодо комплексної забудови території по вулиці Замостянській, 34. Окрім трох висоток забудовник побудує поряд дошкільний заклад на 80 місць. Наразі інвестором вже закладено фундамент майбутнього садочку. В експлуатацію його введуть у 2018 році.

Під час засідання виконкому мер міста Сергій Моргунов дав доручення заступнику міського голови Сергію Тимощуку, який на сьогодні курує галузь освіти, взяти під контроль питання співпраці із інвесторами щодо дотримання усіх стандартів будівництва нових дошкільних навчальних закладів.



Переглядів: 5051
Поширень: 0