Сьогодні, 14 червня, у Вінниці на будівлі Товариства сприяння обороні України, що на вулиці Визволення, відкрили меморіальну дошку двом Героям України – льотчикам Костянтину Могилко та Дмитру Майбороді.

У відкритті барельєфу взяли участь рідні та близькі, друзі загиблих, керівний та особовий склад командування повітряних сил Збройних сил України, побратими.

Я дуже вдячний всім людям, які вшанували пам’ять Діми та Кості. Наступі покоління будуть брати із них приклад. Хочу подякувати тим людям, які поставили хлопців на крило і які дали їм путівку в небо. Костя дуже любив небо, адже казав своїй дружині, я тебе дуже люблю, але небо люблю більше”, — зазначив батько Костянтина Могилко — Віктор Могилко.

Звертаючись до усіх присутніх, які сьогодні прийшли вшанувати пам’ять героїв, мати підполковника Дмитра Майбороди Тетяна Іванівна зауважила, що героїчний подвиг пілотів врятував і членів екіпажу і мирних жителів.

На вул. Визволення відкрили меморіальну дошку Героям України – Костянтину Могилку та Дмитру Майбороді

Мій син Діма та Костя віддали свої життя заради життя других людей. Літак, яким керував мій син був уражений ракетою, але Діма і його правий льотчик Діма Шкарбун до останнього тримали штурвал, щоб відвести від густонаселених сел Новосвітлівка та Давидо-Микільське. Вони упали в полі за фермою. Вони обоє починали із аероклубу, тільки Костя на два роки раніше, Діма тягнувся і йшов за ним як за старшим братом. Сьогодні хочу сказати материнське спасибі усім тим хто стояв на початку становлення хлопців як льотчиків. Вони були першокласними льотчиками і їхні серця зупинилося в небі”, — зазначила Тетяна Майборода.

На вул. Визволення відкрили меморіальну дошку Героям України – Костянтину Могилку та Дмитру Майбороді

Учасники церемонії відкриття барельєфу поклали квіти та вшанували усіх згиблих хвилиною мовчання.

Віддали шану відважним воїнам і військовослужбовці “Почесної варти” Повітряних Сил ЗСУ.

ДОВІДКА:

Костянтин Могилко загинув 6 червня 2014 року в небі над містом Слов’янськ Донецької області від ракети терористів, що влучила у літак-розвідник, який пілотував вінничанин. Могилку вдалося відвести літак від населеного пункту і ціною власного життя уникнути жертв серед мирного населення.

Дмитро Майборода загинув 14 липня 2014 року у Краснодонському районі Луганської області, коли його АН-26 був підбитий. Він, разом з помічником командира екіпажу майором Дмитром Шкарбуном, до останнього керував літаком, що дозволило іншим членам екіпажу евакуюватися.



Переглядів: 4281
Поширень: 0