Для покращення естетичного вигляду вулиць та створення більш якісного міського простору у Вінниці розробляють схеми комплексного благоустрою. Ця документація передбачає впорядкування території таким чином, щоб вона гармонійно поєднувалась з сусідніми об’єктами. Вінничани можуть бачити приклади комплексного благоустрою на вулицях Соборній та Пирогова. В цьому році такі схеми вже виконані на ділянках по Архітектора Артинова та Пирогова. Зараз розробляється документація ще для кількох вулиць.

Для створення якісного міського середовища міська влада сформувала нову політику просторового розвитку. Вона спрямовану на покращення цілісного образу Вінниці та створення сильної ідентичності міста і передбачає оптимізацію пішохідних та транспортних потоків, покращення якості зелених зон та публічних просторів.

«У реалізації пріоритету «Збалансований просторовий розвиток» Стратегії «Вінниця 2020» важливе місце займає розробка схем комплексного благоустрою вулиць. А також – новий підхід до формування громадського простору як важливого елементу ідентичності міста. Враховуючи, що привабливість та функціональність суспільних просторів напряму залежить від їх доступності, значна увага приділяється безперешкодному доступу маломобільних груп населення», – зазначив в.о. директора департаменту архітектури, містобудування та кадастру, головний архітектор міста Олександр Рекута.

У минулому році схеми комплексного благоустрою були виконані на ділянках вулиць Соборна, Келецька, А. Артинова, Воїнів-Інтернаціоналістів, проспектах Космонавтів та Юності. Вінничани можуть бачити результати роботи на вулиці Соборній біля перехрестя з вулицею Театральною поблизу вищого навчального закладу. Також ремонт у рамках комплексного благоустрою проведено по вулиці Пирогова на відрізку від Р.Скалецького до вул. Зодчих (непарна сторона).

Серед іншого у схемах зазначається яким типом покриття потрібно оформити тротуар, якими мають бути велосипедні доріжки, урни для сміття. А також – як оформити зону біля дерев, місця розташування дошок для оголошень, освітлення пішохідних зон тощо. У 2016 році вже розроблена така документація для ділянок по вулиці Пирогова (Р.Скалецького – Зодчих, Р. Скалецького – Маліновського, Маліновського – Хлібна) та по вулиці А.Артинова від Грушевського до Гоголя.

Наразі фахівці працюють над схемами комплексного благоустрою для:

  • проспектів  - Юності, Космонавтів, Коцюбинського
  • вулиць - Грушевського, Театральна, Келецька.

Як зазначив перший заступник міського голови Ігор Корольчук, результатом цієї роботи стане те, що вулиці матимуть свій стиль, характер та індивідуальність.



Переглядів: 5910
Поширень: 0