25 жовтня у Вінниці відбулося дев’яте засідання Наглядової ради по виконанню Меморандуму між урядами Швейцарської конфедерації та України і містом Вінницею щодо модернізації системи теплопостачання у кількох мікрорайонах міста. В цьому році проект поширився на вулицю Київську та С.Зулінського. Учасники зустрічі обговорили ряд робочих питань, в тому числі ризики, які можуть виникати в ході реалізації проекту.

В листопаді 2011 року між урядами Швейцарської конфедерації та України і містом Вінницею було підписано Меморандум щодо надання технічної та фінансової допомоги для впровадження проекту з енергоефективності. З того часу двічі на рік у Вінниці зустрічаються представники від урядів обох країн та муніципалітету, щоб обговорити робочі моменти реалізації проекту.

Сьогодні в конференц-залі міського голови відбулося дев’яте засідання Наглядової ради, де обговорювались усі компоненти проекту. Мова йшла про роботу твердопаливної котельні по вул.Баженова та про хід модернізації системи теплопостачання частини вул.Київської та С.Зулінського.

«Хочу зазначити, що днями Вінницю відвідали представники Державного агентства енергоефективності. Його керівник Сергій Савчук зазначав, що твердопаливна котельня на Баженова є взірцем і найкращим прикладом в Україні по заміщенню газу альтернативними видами палива. Ця висока оцінка свідчить про те, що ми рухаємося у правильному напрямку. Тому я хочу подякувати Швейцарській Конфедерації за підтримку в реалізації заходів з енергоефективності у місті Вінниці», - сказав під час зустрічі секретар міської ради Павло Яблонський.

Павло Яблонський

Заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Роман Чуприненко підтвердив, що Вінниця сьогодні має суттєвий прогрес в питанні енергоефективності, який дуже корисний для розвитку цього напрямку для всієї країни. «Реформа енергоефективності сьогодні в Україні займає одне з пріоритетних місць. І проект, який ми сьогодні обговорюємо, сприяє напрацюванню позитивного досвіду, який стане корисним для інших міст. Інституційна спроможність Вінниці вже давно себе зарекомендувала в нашій країні. Місто постійно бере участь в реалізації проектів, які фінансуються міжнародними організаціями, і успішно реалізовує заходи як у сфері енергоефективності, так і в інших галузях життєдіяльності», - сказав Роман Чуприненко.

В 2017 році швейцарський проект по модернізації системи теплопостачання продовжиться будівництвом твердопаливної котельні

Наразі у Вінниці триває третій етап модернізації системи теплопостачання міста, який поширюється на частину вул.Київської та С.Зулінського. Швейцарських партнерів цікавило, чи вкладається вінницьке підприємство у встановлені графіки по виконанню робіт. Генеральний директор КП «Вінницяміськтеплоенерго» Сергій Бульбас розповів, що роботи, які були заплановані на цей рік, були виконані вчасно. В районі вул.Київської було прокладено 8,8 км попередньоізольованих труб та встановлено 68 індивідуально-теплових пунктів. Наступного року планується переобладнати газову котельню та розпочати будівництво котельні на деревині. В цьому році проводяться тендерні процедури по закупівлі обладнання. В наступному - будуть вже вестися роботи.

Керівник Програм Державного секретаріату Швейцарії з економічних питань (SECO) Даніел Менебі зазначив, що попри ряд труднощів, які траплялись під час реалізації заходів проекту, запланованих на цей рік, опалювальний сезон в цьому мікрорайоні розпочався вчасно. «Ми раді почути, що проблеми отримали відповідне вирішення, і всі труднощі, які були на цьому шляху, зуміли подолати. Це ще раз показує, що «Вінницяміськтеплоенерго» є гідним партнером для співпраці у місті Вінниці», - сказав Даніел Менебі.



Переглядів: 4522
Поширень: 0