Нагадаємо, 15 жовтня, о 17.32 по телефону спецлінії «102» надійшло повідомлення про те, що по вулиці Соборній в приміщення ресторану «МакДональдс» двоє невідомих кинули пристрій, який почав диміти.

Як з’ясувалось, один з молодиків жбурнув у вікно закладу камінець. Цим самим він привернув на себе увагу присутніх. В цей час інший - кинув під барну стойку закладу невідомий предмет, з якого пішов дим, та втік з місця пригоди в невідомому напрямку. На обличчі зловмисника знаходилась медична марлева пов’язка.

В наслідок проведення оперативно-пошукових заходів працівники карного розшуку Ленінського міського відділу міліції встановили підозрюваних осіб та затримали. Ними виявились двоє друзів віком 16 та 17 років. Обидва підлітки виховуються в порядних родинах, матір одного працює вчителькою. Один з хлопців навчається в професійному училищі, інший – у одному з вінницьких коледжів.

Зі слів затриманих підлітків, у такий спосіб вони намагались продемонструвати свій протест проти «швидкої їжі», яка на їх думку не є корисною та шкодить здоров’ю людей. Димову шашку хлопці замовили через мережу Інтернет, а наступного дня вони вже мали змогу її придбати за 30 гривень в невідомого чоловіка, віком до 20 років, який приніс «замовлення» на центральний ринок міста.

Аби залишитись невпізнаними та непокараними за такі хуліганські дії, хлопці на обличчя наділи медичні марлеві пов’язки, а на руки – рукавиці, аби не залишити відбитки пальців.

З місця пригоди співробітниками міліції був вилучений пристрій, з якого йшов дим. За висновками експертів - це піротехнічний виріб військового призначення, який використовується для створення димового ефекту. У вільному продажу його немає.

За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст.296 «Хуліганство». Санкція статті передбачає обмеження волі на строк до п’яти років або позбавлення волі на строк до чотирьох років.


Переглядів: 4583
Поширень: 0