Для інформування вінницьких школярів про небезпеку, яку може нести світова мережа, у місті планується впровадження соціального проекту «Зробимо Інтернет безпечним для дітей».

Проект реалізовуватиметься за підтримки Вінницького міського центру соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді, управління освіти міської ради та ГО «Школа Рівних Можливостей». Троє дітей з вінницьких шкіл № 6 та приватної школи «Дельфін» взяли участь у тренінгу, який днями пройшов у Києві. Саме в цих школах міста вперше буде запроваджено програму з профілактичної роботи з школярами в зазначеному напрямку, адже донесення інформації йде за принципом «рівний-рівному». Учениця СЗОШ № 6 Ганна Андрейченко каже, що робота буде проводитися не тільки на міському рівні, а з часом планується впровадження її і в області. Для цього до співпраці будуть залучатися волонтери. Програма передбачає використання різних інтерактивних форм роботи: КВК, форум-театри, медіа-обличчя, застосування інтерактивних арт-технологій.

На День міста, який Вінниця буде святкувати у вересні, активісти проекту підготують постановку соціального флеш-мопу або флеш-квесту.

Довідка:
За останні роки Інтернет з безпечного простору інформації все частіше стає каналом, через який діти можуть бути втягнуті до небезпечного спілкування. Адже дитина не знає, з ким спілкується і часто провокує злочинців. В багатьох випадках емоційна холодність батьків призводить до пошуку сурогатного спілкування в Інтернеті. У Польщі, щоб привернути увагу до цієї проблеми, була виготовлена листівка, на якій з одного боку була зображена дівчинка, яка пише в Інтернет «Привіт, я Маша, мені 12 років», а з іншого - чоловік у віці, товстий та лисий, відповідає «Привіт, я Петя, мені - 14». Дана проблема в Україні є досить актуальною, адже кожен 2 українець працює в Інтернеті і тільки кожен 10-й користується світовою мережею безпечно. Керівник Вінницького міського центру соціальних служб для сім\'ї, дітей та молоді Світлана Сулімова навела такі дані: чверть дітей світу віком 5 років використовують Інтернет в своєму повсякденному житті; у 2004 році світовою мережею користувалося більше дітей ніж дорослих; 28 % дітей відвідують порнографічні веб-сторінки; 50 % дітей знаходяться в Інтернеті без догляду батьків; об\'єм комерційної дитячої порнографії за останні 5 років виріс на 400 %; зараз в Інтернеті знаходиться від 10 до 12 млн. дитячих порнознімків; близько 55 відсотків порнопродукції виготовляється у США, на другому місці Росія, Україна за цим показником відстає недалеко, щороку жертвами дитячої порнографії стають діти все молодшого віку.


Переглядів: 5037
Поширень: 0