Протягом цього тижня працівники КП «Архітектурно-будівельний сервіс» та Інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста затримали трьох представників угрупування, які міняли старі годинники на електронні (китайського виробництва). Ці люди займались шахрайством, адже вони міняли лише ті годинники, які мали якусь цінність.

На минулому тижні по всій Вінниці почали з\'являтись оголошення про заміну старих годинників на нові електронні. Враховуючи те, що у місті ведеться посилена робота по боротьбі із тими, хто розклеює оголошення у невстановлених місцях, і останнім часом вже вдалось досягнути позитивних результатів та сконцентрувати таку рекламу на спеціальних дошках, оголошення шахраїв одразу впали в око працівникам інспекції та мешканцям міста.

Разом із інспекцією до роботи підключились і працівники КП «Архітектурно-будівельний сервіс». На початку цього тижня вони затримали першого представника угрупування та передали правоохоронним органам. У четвер працівники інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом затримали ще двох шахраїв. Усі вони зустрічались із бажаючими поміняти свій годинник у чітко вказаний в оголошенні час. Ретельно оглядали те, що приносили люди, та обирали ті годинники, які мають якусь цінність (як правило, це радянські та германські). Натомість давали електронний годинник вартістю 5 гривень. Таких, за оперативною інформацією, шахраями було закуплено близько двох тонн. Коли люди заявляли про те, що якість тих годинників, які вони отримали, їх не влаштовує, шахраї відмовлялись повертати людям їхню власність.

«На жаль, згідно нашого законодавства, те, чим займаються ці громадяни, не є кримінальною справою, - розповідає заступник міського голови Володимир Слишинський. - Але вони займаються обманом вінничан. Але завдяки нашим діям ми домоглись того, що ця група покине наше місто. У подальшому, якщо люди будуть бачити, що буде здійснюватись розклейка подібних оголошень, то потрібно негайно телефонувати на номер15-60, аби ми могли оперативно вжити заходів. І закликаємо вінничан уважніше ставитись до подібних оголошень і не попадатись «на гачок» таким шахраям».

Затримані шахраї приїхали до Вінниці з різних місць: один з Білорусі, два інших з Києва та Харкова. Один з них знаходиться в розшуку.

«Вінниця ще не знала такого, щоб протягом трьох днів все місто було обклеєне оголошеннями, і не було жодної вулиці, де б вони не висіли. До нас телефонували мешканці із скаргами, що фасади будинків, огорожі, стовпи та магазини обклеєні папером, - розповідає начальник інспекції по контролю за благоустроєм та санітарним станом міста Василь Гайовик. - Відповідно до правил благоустрою міста дії цих шахраїв є правопорушенням і передбачають штраф від 340 до 1360 гривень. Ми склали ці адмінпротоколи і порушники повинні сплатити штрафи та виїхати з міста».


Переглядів: 5575
Поширень: 0