Досвід «єдиного вікна» надання соціальних послуг, що результативно працює у Вінниці, має бути запроваджений в усій Україні. Про це в прямому ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Шустер Live", що відбувся 14 червня на телеканалі «Інтер», заявила Міністр соціальної політики України Наталія Королевська, коментуючи досвід Вінниччини зі створення «прозорих офісів» – Центрів надання адміністративних послуг.

«Офіс соціальних послуг – пілотний проект, що вперше реалізований саме на Вінниччині. Його унікальність полягає в тому, що громадяни мають змогу отримувати не лише адміністративні, а й соціальні послуги. Людина, звертаючись до такого офісу, отримує повністю усю необхідну їй інформацію, прозору систему нарахувань. Це відбувається вчасно та оперативно. Наше завдання – розповсюдити роботу таких «прозорих офісів» по всій Україні», – зазначила Наталія Королевська.

Про роботу та ефективність подібних центрів у Вінниці, де перший Прозорий офіс запрацював ще у 2008 році, а з початку 2013 почали приймати відвідувачів ще три його територіальних відділення, розповів Вінницький міський голова Володимир Гройсман. Він також зазначив, що за ініціативи голови Вінницької облдержадміністрації Івана Мовчана досвід, що напрацьований в обласному центрі, відтепер поширюється в усіх районах області.

Володимир Гройсман висловив переконання, що найближчим часом "прозорі офіси" стануть нормою на Вінниччині, і подякував Міністру Наталії Королевській за злагоджену співпрацю у цьому питанні.



Переглядів: 6387
Поширень: 0