Можливість спорудження мосту через Дністер, що дасть можливість створити новий транспортний коридор Україною, вкотре розглянуть у Кабінеті міністрів. За словами директора департаменту ЖКГ, енергетики та інфраструктури облдержадміністрації Анатолія Вакара, відповідний лист направлено на ім’я прем’єр-міністра Арсенія Яценюка.

Міст, який на 400 кілометрів скоротить відстань перевезень між країнами Балтики, Скандинавії та південно-східних країн Євросоюзу із Туреччиною, планується між українським містом Ямпіль та молдовським селом Косеуць. Наразі там можлива тільки паромна переправа.

На міст «Ямпіль-Косеуць» Європа дає Молдові 50 мільйонів євро

За словами голови Ямпільської РДА Михайла Вдовцова, робота у цьому напрямку значно активізувалась з боку Єврорегіону «Дністер». Так, ще торік Єврорегіоном представлено проект «Міст – запорука добробуту і єдності» щодо будівництва мосту «Косеуць – Ямпіль», яким передбачено відкриття нового транскордонного коридору.

Молдова уже заручилась підтримкою Євросоюзу, який виділив на спорудження мосту 50 мільйонів євро, відзначив представник Сороцького району Молдови Борис Івась. Також транспортним проектом зацікавилась і Туреччина.

Міст можна буде використовувати комбіновано – для автомобільного та залізничного сполучення, підкреслив Борис Івась. Залізничний шлях «Флорешти – Сорока – Ямпіль – Вапнярка» можливо скоротити на 400 км., а це суттєво здешевить перевезення вантажів, адже відомо, що залізничні перевезення в десятки разів дешевші, ніж автотранспортні.



Переглядів: 6516
Поширень: 0