Працівники немирівської міліції затримали 40-річного жителя одного з сіл району, який металевою кочергою побив самотнього 77-річного чоловіка та витягнув у нього з кишені гроші. Ледь живого пенсіонера виявили у будинку родичі, які приїхали з сусіднього села провідати старенького.

Як розповів начальник Немирівського райвідділу міліції Василь Максимчук, 17 лютого на лінію 102 зателефонувала жінка та повідомила, що у власному будинку вона виявила побитим та ледь живим свого батька. Чоловік знаходився без свідомості.

На місце події одразу ж прибула слідчо-оперативна група міліції та швидка допомога. У потерпілого лікарі діагностували відкриту черепно-мозкову травму та численні забійні рани голови та обличчя. Оглянувши помешкання літнього чоловіка та подвір’я, біля будинку міліціонери знайшли предмет, яким побили старенького господаря – металеву кочергу.

Правоохоронці вжили усіх необхідних заходів, аби встановити особу причетну до даного кримінального правопорушення. Опитавши мешканців села та сусідів, підозри правоохоронців впали на 40-річного безробітного односельця потерпілого. За кілька годин підозрюваний надав покази міліціонерам.

У скоєному затриманий зізнався та розповів, що побив пенсіонера кочергою через те, що той відмовився йому добровільно віддати гроші з пенсії, які отримав напередодні. Також підозрюваний розповів, що у минулому місяці, під час розпиття спиртних напоїв з потерпілим йому вдалося вкрасти у нього 700 гривень. Спокусившись на легку наживу, він наважився на крадіжку вдруге, але цього разу старенький був більш обачним. Зрозумівши, що так просто грошей йому не отримати, гість схопив біля печі кочергу та вдарив нею пенсіонера по голові. Коли літній чоловік впав та знепритомнів, кривдник дістав у нього з кишені 200 гривень та втік.

Зараз за життя потерпілого борються лікарі. Він знаходиться у реанімації у вкрай важкому стані.

Слідчим відділом міліції відкрито кримінальне провадження за ч.4 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). За таке правопорушення передбачено покарання до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна. Наразі зловмисник затриманий в процесуальному порядку за підозрою у скоєнні злочину.



Переглядів: 3527
Поширень: 0