8 березня о 18:27 на пункт зв’язку державної пожежно-рятувальної частини №8 м. Жмеринка надійшло повідомлення про те, що на території Леляцької сільської ради, поблизу с. Мала Жмеринка при проведенні земеляних робіт знайдено вибухонебезпечний предмет. Під час проведення ідентифікації фахівці встановили, що виявленим боєприпасом є 82-міліметрова мінометна міна часів Другої світової війни.

Подібний випадок стався у с.Байківка Калинівського району. Там, місцевими жителями у лісовому масиві було знайдено 80-міліметрову мінометну міну.

10 березня крижопільським рятувальникам надійшло повідомлення про те, що на автошляху Крижопіль-Піщанка, у придорожній смузі, знайдено предмет, схожий на вибухонебезпечний. На місці події працівники ДСНС встановили, що знахідкою є сучасний 30-міліметровий артилерійський снаряд.

Місця виявлення боєприпасів були одразу огороджені та взяті під охорону працівниками міліції. Усі виявлені вибухонебезпечні предмети знешкоджено групою піротехнічних робіт аварійно-рятувального загону спеціального призначення ГУДСНС.



Переглядів: 2786
Поширень: 0