Днями відбулося спільне засідання членів робочої групи з приведення Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року у відповідність із Державною стратегією регіонального розвитку на період до 2020 року (далі - Робоча група) з представниками Департаментів, управлінь, Громадських рад при облдержадміністрації та обласної Ради, та громадськими організаціями. На засіданні обговорювали проекти ідей до проекту Плану заходів з реалізації Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період 2015-2017 рр.(далі - Плану реалізації Стратегії).

Засідання проводив Володимир Репей - перший заступник директора Департаменту регіонального економічного розвитку облдержадміністрації, секретар Робочої групи, який повідомив, що Рішенням 38 сесії обласної Ради 6 скликання від 24.06.2015 року № 893 затверджено Стратегію збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період до 2020 року (нова редакція). Наступним етапом є розроблення проекту Плану заходів з реалізації Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на період 2015-2017 рр.

У Вінниці почали розробляти План заходів з реалізації Стратегії збалансованого розвитку області

Оголошення про збір ідей проектів до проекту Плану реалізації Стратегії було розміщено на веб-сайті облдержадміністрації з 06 березня по 06 квітня 2015 року.

В зв’язку з численними змінами та доповненнями стратегічних, операційних цілей та заходів було прийнято рішення про продовження прийому ідей проектів до проекту Плану реалізації Стратегії з 08 червня по 06 липня 2015 року.

Станом на 08.07.2015 року подано 262 проекти для розроблення проекту Плану реалізації Стратегії збалансованого регіонального розвитку Вінницької області на 2015 - 2017 роки (із них 93 проекти, що будуть фінансуватися за рахунок коштів державного Фонду регіонального розвитку (далі - ДФРР) а саме:

  • Стратегічна ціль 1: Забезпечення безпеки життєдіяльності населення області – 1 проект;
  • Стратегічна ціль 2: Зростання конкурентоспроможності економіки області – 45 проектів (із них 5 проектів, що будуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР);
  • Стратегічна ціль 3: Залучення інвестицій та розвиток міжнародних відносин – 7 проектів;
  • Стратегічна ціль 4: Екологічна безпека навколишнього середовища 16 проектів (із них 3 проекти, що будуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР);
  • Стратегічна ціль 5: Розвиток соціальної, культурної та туристичної сфери області – 128 проектів (із них 47 проектів, що будуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР);
  • Стратегічна ціль 6: Розвиток місцевого самоврядування. Децентралізація влади та міжбюджетних відносин – 65 проектів (із них 38 проектів, що будуть фінансуватися за рахунок коштів ДФРР)

У Вінниці почали розробляти План заходів з реалізації Стратегії збалансованого розвитку області

Після закінчення засідання, зібрані проекти були надіслані до профільних Департаментів, управлінь для опрацювання та внесення пропозицій.

До наступного засідання Робочої групи всі отримані пропозицій будуть розглянуті та на підставі них буде відібрано проекти, які увійдуть до Плану реалізації Стратегії.



Переглядів: 3123
Поширень: 0