Сьогодні на Вінниччині функціонує 779 дошкільних навчальних закладів, в яких виховується понад 56 тисяч дітей, що на 1,5 тисячі більше в порівняні з минулим роком. Про це повідомив заступник директора Департаменту освіти і науки облдержадміністрації Андрій Лисак.

За словами посадовця, в найближчих планах відновити роботу ще 9 ДНЗ та відкрити 6 груп у функціонуючих садочках, що дасть можливість додатково створити ще 608 місць для дітей дошкільного віку.

«Першими на черзі - міста Вінниця, Жмеринка та смт. Піщанка, с. Миколаївка Козятинського району, с. Левківка Крижопільського, с. Лучинець Мурованокуриловецького району, с. Медвежа Немирівського району, станція Погребище-1, с. Червона Гребля Чечельницького, - зазначив Андрій Лисак. - Розпочали роботу 3 дошкільних навчальних заклади: у Вінницькому районі у с. Парпурівці відкрито приватний навчально-виховний комплекс «Джерело мудрості» на 30 місць, у Жмеринському – у с. Сербинівці на 22 місяця, у Тульчинському – с. Дранка на 25 місць, та 7 груп у Бершадському, Козятинському, Хмільницькому, Шаргородському районах та в містах Жмеринка і Ладижин. Загалом, створено 217 додаткових місць» - зазначив Андрій Лисак.

Загалом у дошкільних закладах області у поточному році буде створено 825 додаткових місць.



Переглядів: 4162
Поширень: 0