З початку запровадження ініціативи про забезпечення земельними ділянками у Вінницькій області учасники АТО подали 3978 заяв на отримання наділу. За результатами розгляду звернень військовослужбовці отримали 3534 дозволи на розробку проектів землеустрою. Для учасників АТО відведуть землі загальною площею 3108,24 гектара. Інші клопотання знаходяться на стадії розгляду.

Вже завершили процедуру оформлення землі у власність 1076 учасників антитерористичної операції. Загальна площа земельних ділянок, які отримали військові у Вінницькій області, становить 629,23 гектара.

«Забезпечення учасників бойових дій земельними ділянками це одне із першочергових завдань. Вінницькі землевпорядники продовжують пошук вільних земель, які можуть бути надані у власність військовослужбовцям» - зазначив начальник Головного управління Держгеокадастру у Вінницькій області Юрій Козак.

Довідково:

Надання у власність земельних ділянок учасникам АТО здійснюється у порядку, визначеному статтею 118 Земельного кодексу України, за умови, що такий громадянин не скористався своїм правом на безоплатне отримання у власність земельної ділянки відповідного цільового призначення та надав документ, який посвідчує його участь в АТО.

На сайті Держгеокадастру розміщена покрокова схема дій для допомоги учасникам АТО та членам родин загиблих воїнів, котрі бажають отримати земельні ділянки. Роз’яснення складено з урахуванням запитів, які найчастіше надходять до земельного відомства.



Переглядів: 3871
Поширень: 0