Днями голова облдержадміністрації Валерій Коровій спільно з працівниками апаратів обласної державної адміністрації та обласної ради долучилися до акції «Майбутнє лісу у твоїх руках». В ході загальнообласного дня посадки лісу за кілька годин колективи виконавчого та самоврядного органів влади Вінниччини засадили два гектари дубом звичайним, грушею та горіхом чорним території Медвідського лісництва Вінницького району. До акції долучилися і представники шкільних лісництв, цьогоріч це були учні Грижинецької загальноосвітньої школи Тиврівського району.

«Ми практично завершили планові завдання по створенню лісових культур. У державному лісовому фонді посаджено 1224 га з них 250 га нових лісів і 65 га - це природне поновлення. Цю ділянку спеціально зарезервували для того, щоб до акції долучилися керівництво області, працівники облдержадміністрації та обласної Ради, для того щоб популяризувати питання посадки лісу і відношення до лісу. На даній ділянці площею у 2 гектари посадили головну породу дуб звичайний, крім того горіх чорний і грушу лісову. Загалом якістю цьогорічної весняної лісокультурної кампанією лісівники задоволені», - зауважив Анатолій Бондар.

Вінницькі чиновники разом із юними лісівниками посадили два гектари лісу

Водночас він зауважив, що сьогодні лісистість на Вінниччині складає 13,8 % при оптимальному мінімумі у 15 %, та висловив переконання, що за підтримки органів влади буде досягнуто належного показника.

До речі відповідні акції, згідно з розпорядженням голови облдержадміністрації, проводяться нині в усіх районах Вінниччини. 



Переглядів: 2664
Поширень: 0