Про це зазначив директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко під час візиту на Іллінецький цукровий завод. Дане підприємство понад 140 років працює в галузі цукроваріння.

Під час зустрічі директор ТОВ «Іллінецький цукровий завод» Віктор Юр розповів посадовцю історію створення та функціонування заводу, а також поділився технологічними досягненнями заводу, зокрема повідомив про реконструкцією теплової схеми з впровадженням схеми приготування стандарт-сиропу, заміну центрифуги та іншого обладнання на більш сучасне та економічно рентабельне.

«Наш завод першим в Україні запустив виробничі потужності та першим виготовив цукор нового урожаю 2016 року. Запуск заводу відбувся у суботу, 20 серпня, і ми до кінця року плануємо виготовити понад 35 тисяч тонн цукру та переробити близько 250 тисяч тонн буряків. В наших планах також збільшення виробничих потужностей з 2 тис. тонн цукру на добу до 3тис. тонн. Для цього ми маємо 450 висококваліфікованих робітників, що є основним надбанням підприємства», - повідомив підприємець.

Обласна влада докладатиме всі необхідні зусилля, аби гідно підтримувати галузь цукроваріння

Інвестор підприємства Олександр Паньков зазначив : «Коли ми у 2003 році вирішили інвестувати у підприємство, перед нами стояло завдання не просто зберегти підприємство, а й поступово впроваджувати проекти з модернізації обладнання, покращенням умов праці. І вже є результати проведеної роботи, підприємство починає експортувати продукцію і користується значним попитом за кордоном, але це лише початок». Крім того, інвестор повідомив, що особлива увага звертається на енергоефективність та охорону навколишнього середовища, адже в даний час ці питання є досить актуальними.

В свою чергу директор Департаменту міжнародного співробітництва та регіонального розвитку облдержадміністрації Володимир Мережко зазначив: «Сьогодні цукроваріння переживає непрості часи, але виключно спільні зусилля влади і бізнесу дозволять подолати всі труднощі та вийти на новий рівень виробництва. Адже, споконвіку Вінниччина була «цукровим Донбасом». Тому зі сторони влади регіону ми докладатимемо всі необхідні зусилля, аби гідно підтримувати галузевий бренд регіону».



Переглядів: 2680
Поширень: 0