Чоловік, який погодився знайомому допомогти з придбанням пральної машинки, дорогою до магазину вчинив на нього розбійний напад. Спричинивши ножові поранення стегна та руки, зловмисник відібрав у потерпілого барсетку з грошима. Зловмисника оперативники затримали за півгодини неподалік від місця вчинення злочину. Він намагався зупинити попутню машину та втекти.

22 вересня близько 15.30 до поліції надійшло повідомлення, що поблизу с. Ведмеже Вушко Вінницького району вчинений розбійний напад на чоловіка. На місце пригоди негайно прибули працівники групи реагування патрульної поліції та оперативники. Поспілкувавшись з потерпілим та свідками, з’ясувавши обставини правопорушення, поліцейські протягом півгодини затримали підозрюваного. Біля лісопосадки неподалік від місця вчинення злочину він зупиняв попуні автівки, намагаючись втекти.

Як розповів начальник управління карного розшуку ГУНП у Вінницькій області Олександр Цимбалюк, затриманим виявився 27-річний житель м. Жмеринки. Він неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності за вчинення крадіжок та зберігання наркотиків. У вчиненні злочину правопорушник зізнався та показав місце, де викинув барсетку з грошима та ніж.

Як з’ясувалося, затриманий, дізнавшись, що його 50-річний знайомий збирається придбати у кредити пральну машинку, запропонував йому свою допомогу. За покупкою чоловіки, які мешкають у Жмеринці, вирішили їхати у Вінницю та винайняли таксі. Дорогою між ними виникла сварка, і чоловік, який збирався купляти пральну машинку, біля с. Ведмеже Вушко попросив водія зупинити машину. Коли він вийшов з таксі, його попутник кинувся за ним з ножем. Водій таксі викликав поліцію та швидку допомогу.

Зловмисник затриманий у процесуальному порядку за підозрою у вчиненні розбійного нападу та знаходяться в ізоляторі тимчасового тримання. Йому оголошено про підозру.

Слідчим відділом поліції відкрито кримінальне провадження за ознаками правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 187 Кримінального кодексу України (розбій). За такий злочин передбачено покарання до 7 років ув’язнення.
Барсетку з грошима в сумі 3 600 гривень поліцейські повернули потерпілому.



Переглядів: 1834
Поширень: 0