Проїжджаючи біля села Важливе Теплицького району Вінницької області, один з водіїв звернув увагу на те, що на узбіччі дороги стояв джип «Тойота» з відкритими дверцятами. Зупинився, підійшов ближче. Побачивши, що салон машини залитий кров\'ю, а на снігу з боку місця водія валяються дві гільзи, чоловік зрозумів, що водій іномарки став жертвою злочинців, і тут же повідомив про подію в міліцію ...

Власником джипа виявився 52-річний директор одного з приватних підприємств району. На місцевих родючих чорноземах він займався вирощуванням сільськогосподарських культур. А також скуповував майнові сертифікати у місцевих жителів, що засвідчують їхнє право власності на пай як членів колективних сільськогосподарських підприємств. У цьому віддаленому від Вінниці регіоні люди були раді хоч якимось грошам. Можливо, саме ці інтереси підприємця не поділяв його конкурент, тому і вирішив його усунути. Отримавши інформацію про можливий злочин, правоохоронці зробили все, щоб запобігти його. Саме тому і розіграли «спектакль» з залитим кров\'ю автомобілем, недалеко від якого лежав і закривавлений «труп».

Як повідомив заступник начальника УМВС України у Вінницькій області Віктор Слободянюк, попередньо встановлено, що за фізичне усунення конкурента по бізнесу замовник пообіцяв двом кілерам 20 тисяч доларів. От тільки не знав він, що кілери - несправжні. Насправді це були співробітники управління карного розшуку. Незабаром після «операції», побачивши фото з «вбитим», замовник призначив «спільниками» зустріч на території сусідньої Одеської області - щоб розрахуватися з ними. Під час передачі грошей - 120 тисяч гривень - зловмисник і був затриманий.

Прокурор Вінницької області порушив кримінальну справу за фактом замаху на вчинення вбивства на замовлення з корисливих мотивів. Проводиться розслідування.


Переглядів: 3983
Поширень: 0